Zabrana se odnosi na ulice: Branilaca Sarajeva - na dijelu raskrsnice s ulicom Ćemaluša do raskrsnice s ulicom Radićeva i ulicom Kulovića – na dijelu raskrsnice s ulicom Obala Kulina Bana do raskrsnice s ulicom Maršala Tita, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Zbog održavanja manifestacije, odnosno trke "Run Fest Sarajevo" u nedjelju, 17. septembra, u periodu od 08.10 do 13.00 sati, privremeno će biti izmijenjen režim saobraćaja na trasi kretanja učesnika utrke.

Saobraćaj će biti izmijenjen na lokacijama: Ferhadija (Start) – Maršala Tita – Zmaja od Bosne – raskrsnica Zmaja od Bosne/Halida Kajtaza (Okret) – Zmaja od Bosne – Hiseta – Hamze Hume (most Skenderija) – Terezija – Vrbanja (most Suade i Olge) – Vilsonovo šetalište – Topal Osman-paše – Zvornička – Grbavička – Zagrebačka – Terezija - Hamze Hume (most Skenderija) – Obala Kulina bana – Telali – Mula Mustafe Bašeskije - Zelenih Beretki – Branilaca Sarajeva – Trg Susan Sontag.

- Saobraćajna policija će na terenu regulisati saobraćaj i prekidati zabranu u navedenim ulicama redom, kako se budu završavale aktivnosti u njima. Zabrana saobraćaja može se mijenjati da bi se uskladila sa konkretnim potrebama i programom manifestacije - saopćili su organizatori trke, NGO Marathon Sarajevo.

Zbog održavanja sportskog događaja "Run Fest" u nedjelju, 17. septembra, a na osnovu Rješenja Ministarstva saobraćaja KS, od 08.10 do 13 sati doći će do obustave autobuskog saobraćaja, saopćio je Centrotrans.

Kako su objavili iz Centrotransa, autobuski saobraćaj će u nedjelju u navedenom periodu biti obustavljen na linijama: Nedžarići - Baščaršija, Nedžarići - Skenderija, Hrasnica - Baščaršija, Dobrinja - Vijećnica i Aerodrom - Bentbaša.

Za navedene linije mijenja se odredišni terminal, umjesto do terminala Baščaršije, Skenderije, Vijećnice i Bentbaše autobusi će saobraćati do terminala Željeznička stanica.

Polazni terminal u navedenom periodu se mijenja i na linijama: Dom Armije - Breka I, Dom Armije - Breka II, Dom Armije - Koševsko Brdo i Dom Armije - Bare.

Na navedenim linijama, autobusi će umjesto sa terminala Dom armije, polaziti sa terminala Sutjeska.

Također, linija Drvenija - Pofalići mijenjat će polazni terminal, te će umjesto sa terminala Drvenija polaziti sa terminala Željeznička stanica, najavljeno je iz Centrotransa.