open-navfaktor-logo
search
Neugodno iznenađenje
U Vogošću, Ilijaš i Hadžiće dopremljeno tek po 50 doza vakcina, građani se vraćali kućama
Jutros su u domovima zdravlja u općinama Kantona Sarajevo - Vogošća, Ilijaš i Hadžići otvoreni vakcinalni punktovi.
23.08.2021. u 15:01
get url
text

Velika zainteresiranost građana u ovim općinama iznenadila je nadležne. Kako smo saznali u domovima zdravlja, po općinama su razdijelili tek po 50 doza vakcina, zbog čega su mnogi građani vraćeni kući.

Stanovnici Općine ilijaš neugodno su iznenađeni nakon što im je medicinsko osobolje saopćilo da vakcina više nema. Svih 50 doza vakcina koje je ova općina dobila potrošeno je do 11 sati. Kako saznajemo, u Općinu Ilijaš dodatnih 300 doza vakcina bit će dopremljeno tek sutra u jutarnjim satima.

{$galerijaFotografija}

Slična situacija desila se i u Općini Vogošća, gdje je građanima u jutarnjim satima rečeno da su sve doze vakcina potrošene. Prema riječima direktora Doma zdravlja u Vogošći Almira Pašagića, taj zastoj je trajao sat i po, te je nakon toga u Dom zdravlja Vogošća dopremljeno dodatnih 500 doza vakcina.

- Plan je da se vakcinacija obavlja svakim danom. Dostupne su nam dvije vrste vakcina, a to su AstraZeneca i Sinopharm. Jutros smo dobili 50 doza Sinopharma. Imali smo problem i zastoj od sat i po zbog transporta vakcina zbog čega su se građani morali vratiti - kazao je Pašagić.

Pokušali smo saznati zašto je općinama dopremljeno tako malo vakcina, te zašto i Domu zdravlja u Ilijaš danas nisu dostavljene dodatne doze, ali iz Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo nisu odgovarali na naše pozive. 

Od jutros je i u sarajevskoj Zetri počela imunizacija kineskom vakcinom Sinopharm. Međutim, građani koji su došli u ranim jutarnjim satima kako bi primili ovu vakcinu, vraćeni su zbog toga što je dostava ovih vakcina kasnila čak dva sata.

 

Vakcinacija Zetra/Vogošća, 23.08.2021.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.