Želja trenera

UEFA ukida pravilo staro 53 godine?

Objavljeno: 06.09.2018. u 12:41

U švicarskom Nyonu su najbolji treneri Evrope imali sastanak na kojem su UEFA-i predložili izmjenu koja se tiče golova u gostima

FOTO: UEFA.COM/TWITTER

Oni žele da to pravilo bude ukinuto u Ligi prvaka i Europskoj ligi.

- Treneri misle da postizanje golova u gostima nije toliko teško kao u prošlosti. Misle da bi o tom pravilu trebalo razmisliti i mi ćemo to učiniti - rekao je nakon sastanka u Švicarskoj generalni sekretar UEFA-e Giorgio Marchetti.

Pravilo gola u gostima je uvedeno 1965. godine u Kupu kupova i to je bila alternativa za ponovljenu utakmicu ili da bacanje novčića određuje pobjednika. Treneri smatraju da je pravilo gola u gostima kontraproduktivno jer ekipe koje igraju u gostima napadaju dok se timovi koji igraju kod kuće brane kako bi izbjegli primanje gola.

Na ovom sastanku su prisustvovali Pep Guardiola, Unai Emery, Jurgen Klopp, Arsene Wenger, Masimilliano Allegri, Julen Lopetegui, Carlo Ancelotti, Thomas Tuchel i mnogi drugi.

Treneri su se također bunili zbog toga što ove godine po prvi put završetak prijelaznog roka nije istog dana u svim zemljama.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije