Uhapšen napadač: Bivši kick-bokser Mehu udario šakom, on pao na asfalt i nije se probudio

objavljeno: 16.08.2018. u 14:15

Sud u Mostaru odredio je jednomjesečni pritvor 23-godišnjem J. F., koji se sumnjiči da je prije devet dana nanio teške tjelesne povrede Mehi Voloderu iz naselja Opine u Mostaru, koji se od tada nalazi u komi.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova HNK su nam kazali kako je Sektor kriminalističke policije, nakon provedene kriminalističke istrage, podnio nadležnom kantonalnom tužilaštvu izvještaj protiv J. F. koji je rođen 10. septembra 1995. godine u njemačkom gradu Hertenu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nanošenja teške tjelesne povrede.

Iz MUP-a podsjećaju da je 7. augusta oko 16 sati, kod napuštenog skladišta preduzeća "Velmos" u južnom dijelu grada, nakon kraće verbalne prepirke, osumnjičeni fizički napao Volodera, tako što ga je udario više puta šakom u predjelu glave. Od udaraca Voloder je pao i potiljkom udario u asfaltnu podlogu i izgubio svijest.

Svemu ovome je svjedočila i Mehina supruga, koja je i pozvala hitnu pomoć.

Kako saznajemo, osumnjičeni je ranije trenirao kick-boks, te je poznat pod nadimkom "Jaka".

VEZANI TEKST -  Ogorčeni mještani izašli na ulicu: Mostarac danima u komi nakon što je pretučen

Građani iz naselja Opine u utorak navečer su javno protestovali zbog, kako tvrde, nasilja kojeg već duže vrijeme trpe od pripadnika romske manjine, koji su došli u Mostar iz drugih dijelova BiH.