open-navfaktor-logo
search
Connah's Quay Nomads
Upoznajte rivale FK Sarajevo: Prošle sezone napravili senzaciju, ne žele igrati fudbal, žele da se biju
Connah's Quay Nomads FC rival je Sarajeva u prvom pretkolu Lige prvaka.
09.08.2020. u 12:41
get url
text

Sarajevo će kod ovog poluamaterskog tima, čija vrijednost je prema podacima Transfermarkta svega 600.000 eura gostovati 18. augusta, a meč se igra na Cardiff City stadionu.

Sa klupe ih predvodi škotski stručnjak Andy Morison. On sa ekipom radi od 2015. godine. Riječ je o bivšem fudbaleru Manchester Cityja.

Velšani su prošle sezone nastupali u kvalifikacijama za Evropsku ligu. U prvom pretkolu su napravili svojevrsnu senzaciju eliminiravši škotski Klimarnock.

U narednoj rundi su za protivnika imali beogradski Partizan, koji je u dva meča bio rezultatom 4:0. Partizan je u Velsu slavio 1:0, a na svom terenu 3:0.

Connah's Quay je klub sačinjen od igrača koji se bave raznim poslovima - električari, direktori prodaje, koktel majstori.

Sudeći po izjavama fudbalera Partizana, Velšani ne štede protivnike.

- Više smo se "tukli" nego što smo igrali fudbal. Mnogo smo kvalitetniji od njih i nemaju drugi način osim da nas "biju" i prave faulove - izjavio je poslije meča iz prošle sezone Aleksandar Šćekić, prvotimac Partizana.

Nadovezao se golman Partizana Vladimir Stojković.

- Očekivali smo da će pored katastrofalnog terena da bude i tuče. Počela je već od petog minuta. Nisu željeli da igraju fudbal, opredelili su se za tuču i duge lopte, opet – i to je legitimno

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.