open-navfaktor-logo
search
Opravdanje je hit
Urnebesni snimak hapšenja UFC-ovog prvaka: Pronađen s pištoljem i flašom pića
UFC-ove prva u poluteškoj kategoriji Jon Jones uhapšen je prošle sedmice zbog vožnje u pijanom stanju, no način na koji je pokušao da se izvuče od policije postao je pravi hit.
30.03.2020. u 16:38
get url
text

Policija u Albuquerqueju (New Mexico) uhapsila je MMA zvijezdu nakon što je u jednom dijelu grada došlo do pucnjave, a njega su pronašli u parkiranom automobilu s pištoljem i flašom alkoholnog pića.

Nakon što mu je prišao policajac UFC prvak objasnio je da je stao sa strane ceste kako bi razgovarao i pomogao beskućnicima koji su se nalazili u ulici.

- Samo sam htio da se osjećaju kao ljudi - kazao je Jones, koji je kao razlog vožnje naveo potrebu da napusti kuću nakon što je dvije sedmice proveo u samoizolaciji zbog koronavirusa.

Jones je morao hodati ravno po zamišljenoj liniji, morao je policajcu reći abecedu od slova E do slova P te brojati unazad od 47 do 32. Na sva tri testa pokazao je nerazumijevanje i nesigurnost, što je upućivalo na to da je pod utjecajem alkohola. Pokušao se opravdati kod policajca da ima ADD poremećaj (ne može držati koncentraciju) i da mu je kratkoročno pamćenje jako, jako loše.

Kod brojanja unatrag s 45 skočio je na 43, dok je kod hodanja po zamišljenoj liniji zaboravio koliko je koraka napravio (trebao je devet). Nakon što je 10-ak minuta radio pomenute testove, koje mu je policajac morao objašnjavati nekoliko puta, Jonesu su stavljene lisice, koje su potaknule brojne emocije.

- Anksiozan sam. Molim vas, mogu li skinuti majicu s kapuljačom. Molim vas. Anksioznost zna biti jako loša i moram sa sebe skinuti majicu. Molim vas -preklinjao je Jones, na što mu je policajac odgovorio da to može napraviti kada stigne u policijsku stanicu.

U saopćenju policije dodaje se da je 32-godišnji Jones uhapšen zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, otvorenog alkoholnog pića u vozilu, nemarnu upotrebu vatrenog oružja, ali i zbog toga što nije imao osiguranje automobila.

Podsjećanja radi, Jones je 2012. godine također vozio pod utjecajem alkohola te je prouzrokovao saobraćajnu nesreću zbog čega mu je UFC kasnije oduzeo pojas prvaka. Njegova karijera obilježena je brojnim mrljama, od ovakvih ispada, droge, alkohola pa sve do pada na doping-testovima u tri navrata.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.