open-navfaktor-logo
search
Pozitivne ocjene
Uspješan debi Hadžiahmetovića, Saničanina i Cipetića, šta je o njima rekao Višća?
Novu sezonu Lige nacija Zmajevi su otvorili remijem 1:1 u gostima kod favorizovane Italije.
05.09.2020. u 07:47
get url
text

Da je koji gram više sreće bio na strani izabranika selektora Dušana Bajevića, možda su Firencu mogli napustiti i s punim plijenom. No, s bodom u gostima kod četverostrukog prvaka svijeta i s tri debitanta u početnom sastavu, ne treba se biti nezadovoljan.

VEZANI TEKST - Saničanin: Šta reći o Džeki ovdje u Italiji, gdje ga svi poznajete

Istog mišljenja je i krilni fudbaler naše selekcije Edin Višća.

- Osvojili smo veliki bod. Odigrali smo veoma dobru utakmicu. Ispoštovali smo sve ono što se tražilo od nas i za šta smo se spremali. Bili smo na nivou svih 90 minuta. Dobili smo svježinu sa novim selektorom i pokazali smo da se možemo nositi i sa velikim reprezentacijama. Ovo je jedan novi početak za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Bili smo dosta disciplinovani, kompaktni i sa Edinom Džekom svakoj reprezentaciji možemo napraviti dovoljan broj prilika - kazao je brzonogi Zmaj.

Višća je propustio priliku a da ne pohvali Hadžiahmetovića, Saničanina i Cipetića.

- Debitanti su se dobro uklopili. Selektor od prvog potencira da igramo slobodno, da preuzimamo odgovornost i osjećamo se komotno kad imamo loptu. Talenat dolazi do izražaja, a niko ne osjeća pritisak i igramo maksimalno odgovorno. Novi igrači, Hadžiahmetović, Saničanin i Cipetić su odigrali odličnu utakmicu i dali su doprinos da se suprotstavimo Italiji na najbolji način – rekao je Višća nakon utakmice za zvaničnu stranicu FSBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.