open-navfaktor-logo
search
Bura u Maroku
Vahi Halilhodžiću prijeti otkaz? Predsjednik Saveza poručio da "nema nezamjenjivih"
Vahid Halilhodžić, selektor fudbalske reprezentacije Maroka, mogao bi dobiti otkaz iako je kroz baraž izborio nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru.
07.04.2022. u 18:34
get url
text

Status našeg stručnjaka na klupi ove reprezentacije nije stabilan, a situaciju je dodatno zagrijao predsjednik tamošnjeg saveza Fouzi Lekjaa.

- Vahid Halilhodžić ima podršku Fudbalskog saveza Maroka. Ipak, ni on, kao ni ja ili bilo ko drugi nismo nedodirljivi i nezamjenjivi - rekao je Lekjaa.

Marokanska javnost zamjera Jablaničaninu što je iz reprezentacije otjerao velike zvijezde, prije svega Hakima Ziyecha, Abderrazaka Hamdallaha i Noussaira Mazraouija. Navijači traže njihov povratak u državni tim i odlazak Halilhodžića.

VEZANI TEKST - Hoće li Vaha Halilhodžić voditi Maroko na Mundijalu: "Moram razmisliti o budućnosti"

Prvi čovjek tamošnjeg fudbala najavio je da će pokušatiti vratiti zvijezde u tim...

- Uveliko radimo na tome da se fudbaleri vrate u reprezentaciju. Postoje problemi koji se mogu popraviti i bit će popravljeni kako bi se Mazraou, Ziyech, Hamdallah i ostali vratili u reprezentaciju - kazao je Lekjaa, ali nije otkrio detalje.

Pomenuti fudbaleri ranije su jasno saopćili kako se nemaju namjeru vraćati u nacionalni tim dok je Halilhodžić selektor.

Halilhodžić sa Marokom ima ugovor do kraja aprila, a kao nagradu za plasman na Mundijal, nagrađen je sa 200.000 eura.

Podsjetimo, Vaha je prvi selektor u historiji fudbala koji je na SP odve četiri različite reprezentacije - Obalu Slonovače, Japan, Alžir i sada Maroko. Međutim, na Mundijalu je vodio samo Alžir (2014) s kojim je zaustavljen u osmini finala nakon produžetaka od kasnijeg osvajača Njemačke. 

Maroko je na SP u grupi sa Belgijom, Hrvatskom i Kanadom. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.