Tom prilikom dao je ekskluzivni intervju za Federalnu televiziju. Selekcija koju Halilhodžić predvodi oprostila se od Afričkog kupa u četvtfinalu, nakon što ih je savladao Egipat.

- Razočarani smo. Imali smo volju, želju, pripremali smo se da idemo do kraja. Egipat nas je eliminisao zahvaljujući Salahu koji je jedan od najboljih fudbalera svijeta. Sad se okrećemo kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Imamo u martu baražnu utakmicu sa Kongom i očekujem da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo a moja je velika želja da i četvrtu ekipu odvedem na Svjetsko prvenstvo - kazao je Vaha.

Bez obzira na činjenicu što je u 25 utakmica pod njegovom komandom Maroko doživio samo dva poraza, javnost u ovoj zemlji je sa skepsom primila odluku da na prvenstvo u Kamerunu ne vodi glavnu zvijezdu Hakima Ziyecha. Svoj potez popularni Vaha objašnjava ovako:

- Reprezentacija je iznad svakog igrača. Ako ne poštuješ kodeks ponašanja, ako ne prihvataš da igraš utakmicu, ako glumiš neke povrede, nećeš da radiš..., to je za mene ispod časti jer je ta selekcija nacionalni ponos.

Za reprezentaciju BiH kaže da, nažalost, nema dovoljno emocijalnog naboja. Ne može, kaže, prihvatiti da reprezentacija BiH ne može igrati u Banjoj Luci ili Mostaru.

- Džeka će biti. Bio je Vaha, Duško. Bio je Musemić, Bukal, bit će još Džeka, možda i boljih. Talenta će ovdje uvijek biti. Problem je ujediniti sve ove oko reprezentacije. Napraviti dobro okruženje iz kojeg će se onda praviti dobri rezultati - kazao je Halilhodžić.

Izuzetno ponosan je bio na svoj Velež koji je prošle godine, nakon 33 godine, ponovo uspješno igrao evropske utakmice. Krajem juna, mostarski klub slavi 100 godina postojanja.

- Opstati 100 godina, cijeli jedan vijek služiti društvu, ujediniti sve narode da se raduju uspjesima kluba, pripadati tom klubu... To je jedna velika čast i privilegija. Vjerujem da sam svojim nastupima dao određeni doprinos uspjesima kluba. To je dio mene. To je dio moje prošlosti i budućnosti. Od one nedjelje kada sam po blatnjavom terenu debitovao pa sve do danas, ta ideja, odanost i privrženost klubu nikada me nije napustila - kazao je Halilhodžić u intervjuu za FTV magazin Sport.