open-navfaktor-logo
search
Baraž
Večeras odluka o posljednjim putnicima na EURO
Nakon finalnih utakmica u baražu Lige nacija, večeras ćemo saznati četiri posljednja sudionika Evropskog prvenstva, koje se igra iduće godine.
12.11.2020. u 10:20
get url
text

U Beogradu će vizu za EURO tražiti selekcije koje već dugi niz godina nisu bile na završnom turniru Starog kontinenta - Srbija i Škotska. "Orlovi" su posljednji put na Evropskom prvenstvu igrali 2000. godine, a Škoti 1996. godine. Škotska je u polufinalu eliminirala Izrael i zadnjih osam utakmica je bez poraza, dok je Srbija poslije produžetaka u Oslu nokautirala Norvešku. Na papiru, Srbija ima jači tim, ali aduti Škotske su disciplina i solidna postava. Pobjednik ovog meča će na EP igrati u grupi sa Engleskom, Hrvatskom i Češkom.

Sjeverna Irska, koja je u polufinalu baraža na Grbavici poslije penala eliminirala Bosnu i Hercegovinu, u Belfastu će ugostiti Slovačku. Zanimljivo je da su i Slovaci u penal-drami bili bolji od Republike Irske. Obje selekcije su igrale na posljednjem EP u Francuskoj. Bolji iz ovog susreta na EURO-u će sudjelovati u grupi sa Španijom, Švedskom i Poljskom.

Mađarska u Budimpešti dočekuje Island. I ove selekcije igrale su na posljednjem EP. Pobjednik dvoboja nastupit će u grupi smrti sa Portugalom, Francuskom i Njemačkom.

Gruzija dočekuje Sjevernu Makedoniju. Za obje reprezentacije je meč historijski, s obzirom na to da nikada ranije nisu igrače na smotri najboljih selekcija Evrope. Pobjednik će se na EP pridružiti grupi u kojoj se nalaze Nizozemska, Ukrajina i Austrija.

Duel u Gruziji počinje u 18 sati, a svi ostali mečevi igraju se od 20.45 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.