open-navfaktor-logo
search
PLBiH
Velež izbjegao drugi vezani poraz, Radovac u finišu meča stao na gol Rođenih
Fudbaleri Veleža upisali su prvi ovosezonski remi, nakon što su u posljednjem meču četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrali 1:1 u gostima kod Radnika iz Bijeljine.
08.08.2021. u 20:58
get url
text

Prvu veliku šansu na utakmici imali su domaći igrači preko Amara Tahrića, ali je fudbaler Radnika u situaciji "1 na 1" šutirao direktno u golmana Veleža Slavišu Bogdanovića.

Radnik je do vodstva stigao u 41. minuti. Bojan Marković je iskoristio veliku grešku Samira Zeljkovića, šutirao sa nekih 17-18 metara, a lopta se od stative odbila u mrežu iza leđa Bogdanovića.

Već u narednom napadu Velež je mogao do izjednačenje, ali je domaći čuvar mreže Azur Aljkanović zaustavio šut Brandaa.

Da je apsolutno nezadovoljan igrom svojih izabranika, Feđa Dudić je "objasnio" s četiri izmjene već u 46. minuti utakmice kada su Radovac, Zajmović, Anđušić i Ćosić zamijenili su Ferreyru, Zubanovića, Cvijanovića i Pršeša.

Terensku dominaciju i veliki posjed lopte u drugom poluvremenu Velež je uspio krunisati izjednačujućim golom Dženana Zajmovića u 81. minuti.

Uzbuđenja u finišu nije manjkalo, a za njih se jednim nepromišljenim potezom potezom pobrinuo Slaviša Bogdanović. Heroj Rođenih iz Atine u finišu utakmice igrao je rukom van kaznenog prostora, zbog čega mu je glavni arbitar Luka Bilbija opravdano pokazao crveni karton.

S obzirom da je Feđa Dudić ranije obavio svih pet izmjena, golmanske rukavice zadužio je Samir Radovac, no rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.