open-navfaktor-logo
search
Konačna odluka
Velež odbio zahtjev Željezničara, Plavi neće imati podršku navijača u Mostaru
Fudbaleri Željezničara u srijedu u polufinalnom meču Kupa Bosne i Hercegovine gostuju na stadionu Rođeni ekipi Veleža, međutim Plavi u tom meču neće imati podršku najvatrenijih navijača - popularnih Manijaka.  
04.04.2023. u 21:12
get url
text

Iz Želje su obavjestili javnost da je danas predstavnik kluba sa Grbavica obavio razgovore sa rukovodstvom FK Velež, a u vezi sa dolaskom i smještajem navijača Plavih na utakmici polufinala Kupa BiH.

Plavi su tražili od kluba domaćina da ustupi pet posto kapaciteta na normalnoj tribini jer smatraju da su uslovi na improvizovanoj platformi namijenjene za gostujuće navijače sramni. Međutim iz redova Rođenih nije stigao pozitivan odgovor.

VEZANI TEKST - Da li će se umiješati FSBiH: Navijači Želje bi ipak mogli u Mostar?

- FK Velež nije pozitivno odgovorio na naš zahtjev i izražavamo veliko nezadovoljstvo i razočarenje stavom rukovodstva mostarskog kluba s kojim smo u posljednjih nekoliko godina imali jako dobru saradnju.

Također, podsjećamo da smo FK Velež izašli u susret prilikom odigravanja evropskih utakmica na našoj Grbavici gdje smo pokazali šta znači biti pravi domaćin.

Fudbal se igra zbog navijača i svi navijači u BiH zaslužuju normalne uslove za bodrenje svog kluba - poručili su iz redova Želje.

Podsjetimo, Manijaci su jučer izdali saopćenje u kojem su razloge zbog kojeg neće ići na ovo gostovanje.

- Odnos prema navijačima u Bosni i Hercegovini iz godine u godinu postaje sve gori, a posljedice takvog odnosa postaju sve osjetnije.

Kao da nezgodni termini odigravanja utakmica, tjeranje gostujućih navijača prije kraja utakmice sa stadiona i redovna kašnjenja na utakmice nisu bili dovoljni, pa nas sada žele dovesti u istu ravan sa životinjama.

Postavljanje kaveza na stadionu Veleža gdje se u srijedu treba odigrati polufinale Kupa BiH i sama namjera da u njemu navijači borave 90 minuta je krajnje nehuman čin - poručili su između ostalog, najvatreniji navijači Plavih.


 
 
 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.