open-navfaktor-logo
search
Prijateljska utakmica
Velež u Međugorju bolji od Željezničara
Fudbaleri Veleža s 2:1 su nadigrali Željezničar u prijateljskom susretu koji su dva tima odigrali u Međugorju.
21.01.2020. u 15:45
get url
text

Fudbaleri Veleža s 2:1 su nadigrali Željezničar u prijateljskom susretu koji su dva tima odigrali u Međugorju.

Željezničar je utakmicu protiv Veleža počeo u sastavu: Kjosevski, Stevanović, Jovanović, Osmanković, Pavić, Sadiković, Bojo, Subašić, Mujezinović, Mujić, Zajmović.

S druge strane Feđa Dudić je Osimu u prvih 45 minuta suprotstavio tim koji su činili Bobić, Zvizdić, Zvonić, Mrgan, Ćivić, Osmić, Hasanović, Vehabović, Ovčina i Brandao, Fajić.

Utakmica nije kako treba ni počela, a Velež je stigao do vodstva. Nekadašnji fudbaler Željezničara Dino Hasanović pogodio je mrežu svog bivšeg tima.

VIDEO: Sport1.ba

U 23. minuti Petar Bojo je pogodio za izjednačenje rezultata u prijateljskom susret koji se igra o sportskom centru "Circle" u Međugorju. Veznjak Plavih pogodio je petom mrežu Bobića nakon što ga je prethodno proigrao Damir Sadiković.

VIDEO: Sport1.ba

Dobrom intervencijom Vedran Kjosevski je zaustavio šut Melvina Osmića i tako u samom finišu prvog poluvremena spriječio novo vodstvo Mostaraca, pa su timovi na kratku pauzu otišli s rezultatom iz 23. minute.

{$galerijaFotografija}

Treneri oba tima, koja su odmjerila snage u posljednjem kolu jesenjeg dijela PLBiH kada je Velež na Grbavici slavio s 2:0, u nastavku meča su na teren poslali nove timove.

Željo je istrčao u sastavu: Erić, Stanić, Šehić, Ikić, Kosorić, Mehić, Osmanović, Dacić, Cimirotić, Tomašević, Sudar, dok su u crvenoj opremi Veleža bili Bogdanović, Dario, Jelovac, Kosta, Bihorac, Radovac, Ćosić, Pršeš, Behram, Cvijanović i Ćatić.

Poslije pet minuta igre u nastavku dobru priliku za Velež imao je Cvijanović, no lopta je na kraju ipak završila u rukama Erića.

Željo je dobru priliku imao u 64. minuti preko Cimirotića, fudbalera koji je uz Ikića, Tomaševića i Sudara na probnom radu u redovima Plavih, ali je dobra reakcija Bogdanovića spriječila vodstvo tima sa Grbavice.

VIDEO: Sport1.ba

Samo minut kasnije Plave je stigla kazna za promašaj, a Cvijanović je matirao Erića poslije lijepe soloakcije.

Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao, pa su Rođeni slavili s 2:1.

FK Željezničar - FK Velež 21.01.2020.
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.