open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Velike mjere sigurnosti: U toku četvrti pokušaj deložacije porodice Glišić
Prethodna tri pratile su prijetnje eksplozivom, samospaljivanjem...
26.12.2019. u 09:01
get url
text

Deložacija porodice Glišić u banjalučkom naselju Vrbanja počela je jutros uz visoke mjere sigurnosti.

Ovo je četvrti pokušaj deložacije ove porodice, poznatog banjalučkog muzičara Dade Glišića sa ove lokacije. Prethodna tri pratile su prijetnje eksplozivom, samospaljivanjem...

Spor između banjalučkog kluba FK Jedinstvo na jednoj, te FK Džaja i poznatog banjalučkog muzičara Dade Glišića na drugoj strani traje godinama. FK Jedinstvo je na svojoj strani imao prvostepenu, drugostepenu, a zatim i presudu Vrhovnog suda RS-a, ali je odlukom Uprave za geodetsko i imovinsko-pravne poslove RS (RUGIP) jedno vrijeme obustavljeno izvršenje.

Poništenjem te odluke, trebala bi se staviti tačka na ovaj kontroverzni slučaj.

Dok su u "Jedinstvu" isticali da su iscrpljeni svi pravni lijekovi i da je odavno bilo vrijeme da se vrate na svoj posjed, u Džaji, na čijem čelu je muzičarev otac Milivoje Glišić, tvrdili su da su žrtve korupcije i kriminala, a banjalučki pjevač je svojevremeno upozoravao da iz opreznosti "spava sa pištoljem".

Predsjednik FK Jedinstvo i bivši zastupnik Admir Čavka, više puta je isticao da su im FK Džaja i Glišići samovoljno uzurpirali imovinu početkom 1994. godine i tu boravili sve do 2009, kada su ih prvi put tužili, kao i da je FK Jedinstvo "jedan kroz jedan" vlasnik sporne imovine još od 1953. godine kada su je dobili na poklon od jednog mještanina.

Glišići su, međutim, ranije za Faktor ispričali da su na zemljište u Vrbanji došli 2000. godine i to na prijedlog bivšeg gradonačelnika Banje Luke Dragoljuba Davidovića, te da su savjesno i uz dozvole gradili nekretnine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.