open-navfaktor-logo
search
Kadrovska križaljka
Velike promjene u Tuzla Cityju
Tuzla City će u ljetnom prijelaznom roku doživjeti velike promjene u igračkom kadru.
23.06.2020. u 17:09
get url
text

Trener Zlatan Nalić jučerašnjom prozivkom označio je start priprema i otkrio da ambicije kluba u narednoj sezoni ovise od pojačanja.

Za sada je rubrika odlasci u značajnoj mjeri aktivnija od ove druge.

Adis Hadžanović, Ivan Sesar, Filip Arežina ranije su digli sidro, danas su to učinili Samir Efendić i Nikola Leković. Tu nije kraj, jer se uskoro očekuje da klub ozvaniči prekid saradnje i sa Nerminom Crnkićem.

Efendić, Sesar i Crnkić u prošloj sezoni bili su standardni prvotimci Tuzla Cityja i igrali značajnu ulogu kod Milenka Bošnjakovića a potom i Elvira Baljića.

Do određenih promjena došlo je i u stručnom štabu kluba iz Tuzle. Dio Nalićevog tima više neće biti Samir Adanalić, koji bi mogao na klupu Gradine iz Srebrenike, a u prvi tim prekomandovan je Selvir Mujić, dosadašnji trener kadetske selekcije Tuzla Cityja, a bivši igrač nekih niželigaša sa područja Tuzlanskog kantona.

Jedino pojačanje Tuzla Cityja u ovom periodu je Dario Rugašević, fudbaler koji ordinira po lijevom boku i dolazi iz Zrinjskog.

Jasno je da će dolazaka među "plavo-bijele" u narednom periodu biti, a prijelazni rok je otvoren do oktobra. Navodno je Tuzla Cityju zanimljiv Edin Rustemović, bivši igrač Sarajeva, Slobode, Zrinjskog.

Tuzla City će pripreme odraditi na Kupresu, a trenirat će još na terenima u Simin Hanu i Tojšićima. Generalna proba pred početak prvenstva planirana je protiv Željezničara na Grbavici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.