open-navfaktor-logo
search
PLBiH
Veliki kiks Sarajeva u borbi za šampionsku titulu, Slobodi bod na Koševu
Prvi susret 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Slobode završen je bez pogodaka, što svakako ne ide u prilog aktuelnom prvaku naše zemlje koje vodi utrku za šampionsku titulu.
11.05.2021. u 19:51
get url
text

Prvo uzbuđenje na Koševu viđeno je u šestoj minuti i to pred golom Sarajeva. Gosti su imali dobru priliku poslije greške Kovačevića, ali je Pidro ipak uspio šut Mujagića skrenuti u korner.

Sarajevo je u prvih 20-ak minuta bilo bez šanse, a prilika u kojoj je Fanimo šutirao neprecizno teško da se može okarakterisati kao ozbiljan pokušaj da ugrozi gol Slobode.

Iako su u dobrom dijelu prvog poluvremena izabranici Vinka Marinovića imali loptu u svom posjedu, nisu uspjeli konkretnije ugroziti Golubovića.

Domaćin je u prvih 45 minuta uglavnom "prijetio" preko kornera i prekida koje je izvodio Mustedanagić, no odbrana Tuzlaka zajedno s Golubovićem je dobro odrađivala svoj posao.

Tek u samom finišu prvog poluvremena Sarajevo je ozbiljnije zaprijetilo gostima.

Prvo je dobar udarac Mustedanagića sa nekih 18 metara odbrana Crveno-srnih skrenula u korner, iz kojeg je upravo Mustedanagića dobro centrirao, a Dupovac glavom šutirao pored gola.

Identičan scenarij smo vidjeli i u drugoj minuti sudijske nadoknade. Veznjak Sarajeva je uputio dobar centaršut iz ugla, a stoper Bordo tima je ponovo bio neprecizan.

{$galerijaFotografija}

U prilog fudbalerima Sarajeva i Slobode, posebno domaćeg tima koji se bori za titulu, ne ide podatak o udarcima u okvir gola u prvih 45 minuta (0:0).

I u nastavku susreta prvu ozbiljniju situaciju pred golom gostiju vidjeli smo nakon prekida. Ponovo je ubacio Mustedanagić, a loptu je glavom pored gola poslao Miličević.

Sarajevo je igralo prilično bezidejno za tim kojem su neophodni bodovi u borbi za titulu. Ozbiljnu situaciju koja bi rezultirala stopostotnom pred golom gostiju skoro da nisu uspjeli iskreirati.

Utakmicu dobrano opisuje i podatak da je prvi šut u okvir gola viđen u 66. minuti, i to nakon prilike i udarca Saida Husejinovića kada je Kovačević krajnjim naporom loptu skrenuo u korner.

Dvije minute kasnije Golubović je na suprotnoj strani odbranio šut Handžića, koji je kao i Husejinović dobio priliku u nastavku susreta.

U narednim minutama probao je i Pejović svoj šut, no lopta nije pronašla put do mreže Tuzlaka. 

Tri minute prije kraja utakmice Sušić je zaprijetio, Golubović je odbranio njegov šut, a zatim i pokušaj Hebibovića iz mnogo bolje pozicije. Bila je to vjerovatno i najbolja prilika za Sarajevo na utakmici.

Rezultat se nije mijenjao, a Sarajevo za prikazanu igru i nije zaslužilo puno više od jednog boda kojim je izbilo na lidersku poziciju, no hoće li tu i ostati zavisi od ishoda utakmice Borac - Zrinjski.

U narednom kolu, koje se igra već za vikend, Sarajevo gostuje kod Mladosti, dok Sloboda na Tušnju dočekuje Široki Brijeg.

FK Sarajevo - FK Sloboda 0:0
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.