open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Veliki kiks Uniteda na startu grupne faze, u Sevilli dosuđena četiri penala
Dva susreta koja su označila početak nove sezone Lige prvaka ponudila su itekako zanimljiv fudbal, a Manchester United je priredio neugodno iznenađenje svojim navijačima.
14.09.2021. u 20:40
get url
text

Fudbaleri Manchester Uniteda velikim kiksom ušli su u novu sezonu Lige prvaka nakon što su poslije preokreta poraženi s 2:1 u gostima kod švicarskog prvaka Young Boysa.

Gosti iz Engleske poveli su u 13. minuti poslije kombinacije dvojice Portugalaca. Bruno Fernandez je maestralno asistirao Cristianu Ronaldu, koji je u drugom nastupu za Crvene đavole, od povratka na Old Trafford, postigao treći gol.

U 35. minuti gosti su ostali s deset igrača nakon što je Wan-Bissaka poslije žestokog starta dobio direktan crveni karton. Bio je to tek jedan od dva prekršaja koje su fudbaleri Uniteda napravili u prvom poluvremenu.

Young Boys je potom preuzeo terensku inicijativu, no brojčana prednost dala je rezultat tek u 66. minuti kada je Moumi Ngameleu pogodio za 1:1.

U šestoj minuti sudijske nadoknade, dok su svi čekali kraj utakmice, poslije velike greške Jessea Lingarda za konačnih 2:1 pogodio je američki napadač Jordan Siebatcheu.

Drugi susret koji je počeo u terminu od 18.45 sati završen je remijem 1:1, a bodove su u Andaluziji podijelili Sevilla i Salzburg.

Gosti imaju zaista za čime žaliti jer su promašili dva od tri penala.

Prvi u 13. minuti nije uspio realizovati 19-godišnji Nijemac Karim Adeyemi. Osam minuta kasnije hrvatski tinejdžer Luka Sučić je bio siguran s bijele tačke, da bi isti igrač u 37. minuti promašio najstrožiju kaznu.

Četvrti penal na utakmici dosuđen je za Sevillu, a u 42. minuti realizovao ga je Ivan Rakitić za konačnih 1:1. 

U drugom kolu grupe F United igra kući protiv Villareala, dok će Young Boys u goste Atalanti. Salzburg će na svom stadionu u meču druge runde grupe G ugostiti Lille, a Sevilla će gostovati Wolfsburgu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.