"Veliko pospremanje" u GRAS-u: Prinudni upravnik oprao tramvaje

objavljeno: 22.06.2017. u 10:07

Počelo je veliko pospremanje u GRAS-u, a novi direktor, tačnije prinudni upravnik Haris Gušić ispunio je dato obećanje i oprao tramvaje.

- Do sada smo očistili sve tramvaje koji danas izlaze u promet čisti, ne možemo reći kao novi, ali očišćeni su od svih stvari koje, nažalost, rade naši građani i koje pozivamo da čuvaju tramvaje. Uklonjeno je jako puno smeća, djeca švrljaju, uništavaju, nije mi jasno zašto je to tako, voljeli bismo doći ukraj tome jer nas košta jako puno novca i vremena i ne možemo ići naprijed dok god oni to rade – istakao je Gušić.

Od sada će sve biti drugačije, najavljuje upravnik Gušić.

- Što je bilo, bilo je, više toga neće biti. Sva naša vozila će u vrlo kratkom roku biti tretirana na isti način, sada ćemo čistiti autobuse, a nakon toga i trolejbuse. Radimo na tome da poboljšamo sve službe i nadamo se da ćemo vrlo brzo uspostaviti red u svim službama. Jedan od sljedećih koraka je uvođenje legitimacija za sve radnike GRAS-a, i to će biti urađeno u vrlo kratkom roku – navodi Gušić.

Kazao je da se nada da će sve službe u GRAS-u raditi kao nikada do sada.

- Radnici su odlično reagirali na ove promjene, ljudi su zadovoljni i idemo naprijed – zaključio je Gušić.

Očišćena su 43 tramvaja, a do ponedjeljka će, kažu biti očišćeno i preostalih sedam.

Ministar saobraćaja KS Mujo Fišo istaao je da su pomaci pozitivni, ali da se ovako nešto moralo raditi i ranije.

- Budući da je sistem drugačije funkcionirao i da smo imali drugačiji sistem upravljačkih struktura, to je bilo nemoguće. Uprava sa pet-sedam ljudi, nadzorni odbor, skupština, to jednostavno nije funkcionisalo. Ova Skupština i ova Vlada je imala hrabrosti da uradi što je uradila. Od prinudnog upravnika očekujemo puno, ima našu punu podršku. Tek nakon usvajanja sanacionog plana očekujemo krupne korake - naglasio je Fišo, dodajući da žele da vrate povjerenje građana Sarajeva.