open-navfaktor-logo
search
Preuzima dužnost
Vera Arnautović će ponovo biti direktorica KJKP Rad
Vlada Kantona Sarajevo na čelu sa premijerom Edinom Fortom ponovo će na funkciju direktora Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Rad imenovati Veru Arnautović koja je i u vrijeme vladavine "Šestorke" obnašala tu funkciju.
31.03.2021. u 13:16
get url
text

VEZANI TEKST - Borba protiv nepotizma na čekanju: Sestra zastupnice iz KS dobila posao u KJKP Rad

Kako Faktor saznaje, Arnautović je već dva dana u firmi, a još nije zvanično preuzela dužnost. Sve dokumente potpisuje još aktuelni direktor Mirsad Hošić koji je na tu funkciju došao nakon smjene Vere Arnautović.

Direktorici su sreću na novom/starom radnom mjestu poželjele stranačke kolege, bivši ministar komunalne privrede, a sada načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić, te premijer Edin Forto.

Arnautović je diplomirana pravnica, a za imenovanje na mjesto direktorice KJKP Rad predložila ju je Naša stranka.

Nakon što je smijenjena, Arnautović je najavila i pokretanje tužbe zbog, kako je navela, nezakonite smjene.

Podsjećamo, za vrijema dok je Arnautović bila direktorica preduzeća Rad, tu je zaposlena sestra zastupnice i njene stranačke kolegice Neire Dizdarević. Također, Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS utvrdio je kako tadašnja direktorica KJKP Rad Vera Arnautović donijela Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača za javnu nabavku rezervnih dijelova za motorna vozila "MAN". 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.