open-navfaktor-logo
search
Teške riječi
Vijećnica SDP-a u Općini Centar uporedila federalnu vlast i genocid u Srebrenici
Belma Kapo, vijećnica SDP-a u Općini Centar i članica Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo na svom Facebook profilu napisala je krajnje skandalozan status.
15.03.2021. u 14:13
get url
text

- Nakon Srebrenice ovo je najveći zločin u BiH sada u režiji federalne vlasti - napisala je Kapo.

Apsurdno, brutalno i krajnje degutantno je da se genocid u Srebrenici poredi sa trenutnim političkim dešavanjima ili epidemiološkom situcijom u Federaciji BiH, uz pretpostavku da se njen status odnosio na to.

Jasmina Biščević-Tokić, zastupnica Stranke demokratske akcije u Skupštini Kantona Sarajevo, ovakav čin Belme Kapo nazvala je bezobraznom banalizacijom genocida.

- Belma Kapo (SDP) apstraktno, ne znam za šta tačno, jer nije naglasila, uporedi cijelu Vladu FBiH sa Ratkom Mladićem. Kakva bezobrazna banalizacija genocida, ali i izjednačavanje svih u federalnim vlastima. Bego Bektić, sve su prilike, nije izolovan slučaj u nekada ozbiljnoj Socijaldemokratskoj partiji BiH.

Ono što je posebno zabrinjavajuće jeste činjenica da je Vlada "Četvorke" istu imenovala u najveći zdravstveni fond u Bosni i Hercegovini - Zavod zdravstvenog osiguranja KS. Čemu da se nadamo? - istakla je Biščević-Tokić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.