Višemilionska investicija: ArcelorMittal predstavio nova tri projekta (FOTO)

Objavljeno: 10.03.17 u 14:50 Autor: B. M.

Uz prisustvo federalnih i kantonalnih zvaničnika, te dužnosnika Grada Zenice, u hotelu Zenica danas je održana ceremonija u kojoj je ozvaničeno puštanje u rad tri značajna projekta kompanije ArcelorMittal.

Radi se o okolišnim projektima - Hibridni filter u pogonu Aglomeracija, te nova zasipna mašina u pogonu Koksara, kao i projektu razvoja novog proizvoda - Rebro u koturu u pogonu Valjaonice.

-Kada je riječ o razvoju novog proizvoda ArcelorMittal Zenica je ovom investicijom od 10,4 miliona postao jedina fabrika ArecelorMittala Evrope koja proizvodi rebrasti čelik. Ovaj projekat nudi efikasnost u pogledu smanjenja količine otpada i skladišnog prostora. Ovo će povećati konkurentnost naše kompanije na vrlo važnom dijelu tržišta. Da bi smo bili održivi moramo da obratimo pažnju na poboljšanje utjecaja na životnu sredinu i efikasnu proizvodnju proizvoda visokog kvaliteta, kako bismo ispunili očekivanja naših potrošača. Projekti koje danas najavljujemo su vrlo važan dio tog cilja - kazao je generalni direktor ArecelorMittala Biju Nair.

Zbog obaveza ceremoniji nije mogao prisustvovati premijer Federacije BiH Fadil Novalić, koji je u svom pismu naglasio kako je ovo izuzetno značajan korak u poslovanju ArcelorMittala.

-Nove investicije u bh. ekonomiju donose prosperitet svima, u čemu vi prednjačite i predstavljate primjer drugim ulagačima iz naše zemlje i cijelog svijeta - poručio je Novalić.