open-navfaktor-logo
search
Poruke na zidu
Vlada za tjelesni i zdravstveni odgoj: Dobrodošlica SDA-ovih zastupnika DIF-ovcima?
U Skupštini Kantona Sarajevo u toku je sjednica na kojoj bi trebala biti izglasana nova vlada na čelu sa Edinom Fortom. 
05.01.2021. u 12:23
get url
text

U Vladu KS se vraćaju neki bivši ministri, poput Admira Katice koji je u međuvremenu bio prvi saradnik bivšeg predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Milana Tegeltije, Lejla Brčić, nova-stara ministrica pravde, Adnan Šteta bivši i budući ministar saobraćaja... 

U Vladu KS dolazi Enver Hadžiahmetović, direktor sarajevskog Vodovoda i nesuđeni načelnik Breze iz Naroda i pravde koji je na izborima osvojio oko 500 glasova..., ali najviše pažnje je izazvala činjenica da će u Vladi KS biti tri ministra, sva tri iz NiP-a, a koji su svršenici Fakulteta za sport i tjelesni odgoj (FASTO). Takozvani DIF-ovci. 

VEZANI TEKST - Kljuić: Koliko nova Vlada KS ima nastavnika fizičke kulture, pa to nema nigdje

Baš kao i stranački šef Elmedin Konaković, DIF-ovci su i Adnan Delić (kandidat NiP-a za ministra privrede), Omer Osmanović (kandidat NiP-a za ministra za boračka pitanja) i Samir Avdić (kandidat NiP-a za ministra kulture i sporta). 

Očito s ciljem da skrenu pažnju na to i požele dobrodošlicu DiF-ovcima, neki od zastupnika iz SDA, poput Harisa Zahiragića i Mahira Devića, danas su na zidu iza svojih leđa imali fotografiju na kojoj se vide korice udžbenika "Tjelesni i zdravstveni odgoj". Tačnije priručnika za razrednu nastavu sa online materijalima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.