Dugogodišnja novinarka Kristina Ljevak krajem maja imenovana je za vršiteljicu dužnosti direktorice Televizije Kantona Sarajevo (TVSA), ali još nije sigurno koliko će ona obavljati ovu funkciju.

U zakonski predviđenom roku raspisan je konkurs za izbor direktora TVSA, kao i izvršnog direktora za program i produkcije, a kako saznajemo, Kristina Ljevak je postavila uvjete i traži njihovo ispunjenje da bi uopće konkurisala na ovu funkciju. Ovu informaciju za Faktor je potvrdio predsjednik Nadzornog odbora TVSA Vlastimir Mijović.

- Tačno je da je Kristina Ljevak postavila uvjete za svoje kandidovanje za direktora TVSA, ali ih nije postavljala ni meni ni Nadzornom odboru, nego onima koji su je kandidovali i postavili na mjesto vršiteljice dužnosti direktorice. To je Naša stranka i ona je konkretno te uvjete postavila rukovodstvu Naše stranke i o tome se može očitovati ona i naravno rukovodstvo Naše stranke, odnosno premijer Edin Forto, koji je bio najviše u kontaktu sa njom i koji je razgovarao o uvjetima. Posao Nadzornog odbora nije da se u to petlja. Ne bih donosio nikakve lične ocjene. Detaljno se možete informisati kod Naše stranke i Kristine Ljevak da biste saznali kako stvari stoje – kazao je za Faktor Mijović.

Posljednjih dana u kuloarima su se mogle čuti priče da bi njena nasljednica mogla biti Nejra Latić Hulusić, kćerka Nedžada Latića.

- Iskreno da kažem, prvi put za to čujem. Neću da se miješam u to koga predlažu, ali ću se u Nadzornom odboru itekako miješati u to ko će biti izabran jer mi je to dužnost. Nažalost, ovaj proces se vodi nakaradno. Umjesto da Nadzorni odbor bira te ljude, Vlada KS je to uzurpirala pa sve ide mimo mene i Nadzornog odbora. Premijer Edin Forto bi, izgleda, najviše volio da odlučuje o svakom radnom mjestu na TVSA, s čime se nikako ne mogu složiti - na kraju razgovora je rekao Mijović.