open-navfaktor-logo
search
Komentar kola
Vojvodić za Faktor: Da sam trener Sarajeva pješke bih otišao s klupe, Bekrić ono nije zaslužio
Susrete devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine definitivno je obilježio susret između Željezničara i Veleža (0:0), u kojem su Plavi s Grbavice proslavili jubilarnih 100 godina od osnivanja kluba.
20.09.2021. u 19:52
get url
text

Veliko iznenađenje priredio je Leotar. Trebinjci, koji nikada do sada nisu slavili u gostima kod Sarajeva, u petak su trijumfovali s 1:0, a da je Stefan Paranos u sudijskoj nadoknadi realizovao penal pobjeda je mogla biti i uvjerljivija.

Na šest susreta devetog kola postignuto je ukupno deset golova, a najefikasniji meč odigrali su Zrinjski i Rudar (3:0).

Dešavanja na premijerligaškim terenima u devetoj rundi domaćeg prvenstva za naš portal prokomentarisao je Darko Vojvodić, strateg koji je četiri puta tokom trenerske karijere timove uvodio u bh. elitu.

Sarajevo - Leotar 0:1
- Usudio bih se reći da Leotar nikad slabiji nije stigao na Koševo, tako da i to daje dodatnu težinu pobjedi koju su ostvarili. Moram reći, to me drži ovih dana, da se od nas (bh. trenera op.a) odmah očekuje rezultat. Stavljaju nas na stub srama nakon jedne utakmice, a kad je riječ o stručnjacima "sa strane" onda se tu traži strpljenje. Moralo je Sarajevo puno bolje, ovo je bila bruka. Iskreno, da sam ja izgubio ovu utakmicu sam bih otišao kući. I to pješke. Sarajevo je podbacilo. Zašto je to tako, to zaista ne znam. Što se Leotara tiče, mislim da je ovo prekretnica za njih. Ova pobjeda ih "diže" u mirniju luku. Mislim da su priredili ogromno iznenađenje pogotovo jer su kasnili s početkom priprema, a to zna mnogo poremetiti stvari.

Borac - Široki Brijeg 2:1
- Borac pokušava sve nešto na silu, a ne može ništa. Masu nelogičnih poteza napravili su do sada, ali to je njihov klub i neka rade s njim šta hoće. No, odlazak tri dobra igrača, standardna, koji su dugo u timu, to je bilo nerezonski. Ipak, oni vjerovatno imaju svoju računicu. Što se tiče utakmice mogu, gledao sam, igrali su dobro u prvih pola sata.

Posušje - Radnik 1:1
- Radnik je, slično kao i Leotar, kasno počeo sa pripremama. Dobro igra u gostima, puno bolje nego kući. Posušje je tek stiglo u PLBiH poslije dugo vremena i još mora da "preleži" ove bolesti. Na njima se vidi koliko je Prva liga FBiH slabija od PLBiH. Ako ostanu u ligi bit će dobro, a ne bi valjalo da ispadnu. Za razliku od ovih "debelokožaca", Denis Ćorić, kojeg izuzetno cijenim, je trener koji je bio spreman preuzeti odgovornost kada je podnio ostavku poslije poraza od Rudara.

Željezničar - Velež 0:0
- Kao neko ko je pred rat bio u Želji moram reći da je taj klub institucija i na velikom jubileju treba čestitati. Toliko generacija je prošlo kroz klub i ja im želim da dočekaju 1.000 godina. Što se tiče utakmice mislim da je neriješen ishod najpravedniji. Velež polako dolazi sebi nakon emotivnog praženjenja. Iskreno, mislim da Samir Bekrić nije zaslužio ono što mu se desilo na utakmici. Takvog majstora na veliki jubilej ili smjestiš u svečanu ložu s odjelom i kravatom ili ga pošalješ na teren od prve minute pa makar izgubio i 3:0. Ako ništa u onoj situaciji ja bih sudiji rekao da produži još pet minuta. Svi treneri koji dođu iz Srbije i Hrvatske olako hvate ovu ligu, a ona je puno teža za igrati od njihovih. Zaista nemam loše namjere, želim im da budu što uspješni, ali nije to rezon. Nekad u sve treba unijeti malo duše i emocije, pa makar to bilo i na tvoju štetu.

Tuzla City - Sloboda 1:0
- Žao mi je Slobode, nije zaslužila da izgubi. Ipak, vidjelo se da je Tuzla City kvalitetnija ekipa, s kvalitetnijim igračima. U Slobodi nemaju razloga da žale. Reći ću da Mladen Žižović radi dobar posao, a drago mi je da su oba kluba iz Tuzle u vrhu. Azmira (Husić op.a) dobro poznajem, znam koliko je istrajan i koliko je uložio, pa me raduje da je Tuzla City lider. Drago mi je da moj bivši klub tu gdje jeste. Zadovoljan sam, nadam se da će izboriti Evropu. Ako i ne izbori, Sloboda se voli!

Zrinjski - Rudar 3:0
- Zrinjski igra dobro, ali je Rudar bio taj koji je igrao onako kako odgovara Mostarcima. Ne može Rudar svaku utakmicu igrati onako kako igra. Uprkos tome mislim da su najprijatnjije izneneđanje, ako u tome izuzmem Slobodu, koja je tu već duže vrijeme. Sam pogled na tabelu kazuje da su glavni favoriti za titulu Tuzla City i Zrinjski, ali ima još dosta da se igra. Puno je stvari koji će utjecati na konačan poredak. Treba i reći da kvalitet lige nije neki. Puno je faktora krivo za to. Taman smo se bili digli na neki nivo, a potom je uslijedio pad.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.