open-navfaktor-logo
search
Sjajni golgeteri
Vranješ zbog Bilbije prozvao Peteva: "Vrijeđanje lige i zdravog razuma"
Nemanja Bilbija je glavna fudbalska tema u Bosni i Hercegovini. Sjajni napadač Zrinjskog igra sezonu iz snova, vodi Mostarce ka tituli, ali bez obzira na to za njega nema mjesta u reprezentaciji BiH.
20.03.2022. u 15:23
get url
text
get url
text

Bilbija je u dosadašnjem dijelu sezone (odgrana 23 kola) postigao 24 gola i već je srušio rekord bivšeg napadača Sarajeva Emira Obuće po broju pogodaka u jednoj premijerligaškoj sezoni.

Na njegov pogon Zrinjski je stigao do 13. pobjede u nizu, te su tako srušili rekord Željezničara koji je imao 12 pobjeda u nizu.

Bilbiji čestitke stižu sa svih strana, a jednu od njih poslao je i Stojan Vranješ, koji je prošle sezone dominirao sa Borcem. Fudbaler koji sada nastupa u Bangladešu prozvao je i selektor Ivayla Peteva, koji ignoriše sjajni Bilbijin golgeterski niz.

- Prvo čestitke Nemanji Bilbiji. Prekucao igricu... A što se tiče poziva smješno je pričati da li treba dobiti poziv čovjek koji je dao 24 gola.

Vrijeđanje lige i zdravog fudbalskog razuma. Niko ne traži da Bilbija igra nego da dobije zaslužen poziv, ali valjda ljudi koji odlučuju puno bolje razumiju od svih nas! Mali samo gazi, fudbal sve vraća - napisao je Vranješ na Instagramu.

Zanimljivo, u narednom komentaru na Instagramu stigao je "odgovor" Vranješu. Jedan korisnik ove društvene mreže napisao je kako "Vico (Zeljković, op.a) odlučuje ko će igrati za repku".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.