open-navfaktor-logo
search
Najavljena rasprava
Vreto o zapošljavanju sestre zastupnice Naše stranke: Ovakve stvari su nedopustive
Najavio je da će u srijedu u pismenoj formi podnijeti upit KJKP Rad i Ministarstvu komunalne privrede i infrastrukture KS za dostavljanje svih dokumenata i procedura vezanih za konkretan slučaj
13.11.2019. u 10:05
get url
text
Elvis Vreto

Zastupnik Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo (KS) Elvis Vreto prokomentirao je zapošljavanje Ene Avdibegović, sestre zastupnice Naše stranke Nejre Dizdarević, u Kantonalno javno komunalno preduzeće (KJKP) Rad. Takve stvari su, smatra Vreto, nedopustive.

VEZANI TEKST - Borba protiv nepotizma na čekanju: Sestra zastupnice iz KS dobila posao u KJKP Rad

- Na prvu što vidimo, informacije nisu nimalo obećavajuće. Potencijalno mogu biti jedno veliko razočarenje, prije svega u predstavnike Naše stranke, ali treba sačekati sve informacije institucija kao i stav stranačkih organa – ocijenio je Vreto.

Najavio je da će u srijedu u pismenoj formi podnijeti upit KJKP Rad i Ministarstvu komunalne privrede i infrastrukture KS za dostavljanje svih dokumenata i procedura vezanih za konkretan slučaj.

- Što se tiče Naše stranke, uputio sam dopis generalnom sekretaru i tražim što prije zasjedanje i stav rukovodstva, to jest Predsjedništva Naše stranke. Uvijek smo naglašavali da je moguće da se neki propust i desi. Bitno je, ako se ustanovi greška, šta će se poduzeti. Ostaje da vidimo hoće li se na ovim principima istrajati. Sutra (danas, op.a.) je sjednica Kantonalnog odbora Naše stranke, na kojoj će se voditi rasprava i po ovom pitanju – napisao je Vreto.

Podsjeća da je Naša stranka nedavno usvojila Etički kodeks, te da smatra kako postoje dobri elementi za ozbiljno razmatranje slučaja o povredi kodeksa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.