VEZANI TEKST - Policajc iz Srbije se oglasio, u Priboju uz "Oj Sjenice nova Srebrenice" slavili su rođenje njegovog sina

- Bošnjacima u Srbiji kažem da je ovo njihova zemlja i to govorim ovdje u Pančevu kao što sam govorio u Sjenici ili Tutinu, jednako koliko i moja i jednako koliko i svih nas i bit će apsolutnosigurni i zaštićeni -  poručio je Vučić odgovarajući na pitanje da li se Bošnjaci mogu osjećati sigurno i kakva će biti reakcija države Srbije poslije snimka koji se pojavio na društvenim mrežama, a na kome se vide policajci u Priboju koji pevaju pesmu u kojoj veličaju zločin u Srebrenici, prenosi Tanjug.

Vučić je to izjavio u Pančevu gdje je obišao 72. brigadu za specijalne operacije u kasarni "Rastko Nemanjić" i prisustvovao prezentaciji protivoklopnog sistema "Kornet", kao i prikazu sposobnosti djela te jedinice.

Kao i u uvijek, Vučić nije propustio priliku da zapravo krivicu prebaci na susjede i regionalne medije koji su izvijestili o fašističkom divljaju pripadnika policije u Srbiji.

- Vidio sam taj snimak, savim očekivano jer iz Srbije ne žele da emituju ili puste bilo šta što bi bilo lijepo. Zato se šuti o ekonomskom razvoju, šuti se o veličanstvenom dočeku Nove godine..., potrebno im je negativne tenzije podizati - rekao je Vučić. 

Cijeli odgovor na novinarsko pitanje u vezi s dešavanjima u priboju možete vidjeti u videu ispod.