open-navfaktor-logo
search
Srpski patriotski program
Vučiću se pod nosom prodaju dukserice s natpisom "Nož, žica", imaju i "Mrtva usta ne govore"...
Srbijanska firma prodaje odjeću sa fašističkim, četničkim simbolima i parolama, koja se bez problema može kupiti u interenet prodaji i na nekoliko adresa u Beogradu.   
15.01.2021. u 09:12
get url
text

Široj javnosti očito ranije nije bilo poznato šta se nudi u takvim prodavnicama, ali je sve "eksplodiralo" jučer na društvenim mrežema kada su se pojavile fotografije dukserica sa napisom "Nož, žica". Radi se, o čemu cjelokupna javnost uopće ne dvoji, o pokliču "Nož, žica, Srebrenica" kojim se veliča i slavi genocid nad Bošnjacima Podrinja. 

Javnost ranije možda nije znala za ovaj "patriotski" program beogradskog proizvođača odjeće, ali vlasti Srbije su sigurno znale, morale znati. I reagirati. Međutim, nisu. 

Dukserice s napisom "Nož, žica" se jutros više ne mogu pronaći u ponudi "011shopa" na njihovoj web stranici, jer su nakon burnih reakcija povučene sa weba, što ne znači da su povučene i iz prodaje ili da će proizvođač imati bilo kakav problem s vlastima srbije zbog slavljenja genocida, četništva, ratnih zločinaca, bilo kakvog oblika fašizma... 

- 011 je srpska robna marka koja je rođena u srcu novobeogradskih blokova. Mi smo brend koji spaja duh tradicije i patriotizma sa duhom beogradskih ulica - piše na web stranici proizvođača. 

U duhu srpske "tradicije i patriotizma sa beogradskih ulica" nude se još i odjevni predmeti s napisima "Mrtva usta ne govore", "Četnici bacaju bombe", "Dogodine u Prizrenu", "Vojvode", majice s likom i napisom koje veličaju Gavrila Principa, "Šta oko vidi, ruka ne prašta". Ovo posljednje zorno opisuje srpski "patriotizam" čiji je sastavni dio, kako se želi reći i pljačka. 

Iako zakoni Srbije zabranjuju veličanje fašizma i neonacizma, fašističke i neonacističke simbole, to u praksi očito ne znači ništa. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.