open-navfaktor-logo
search
Prozvao Vučića
Vulin: Zadatak ove generacije političara je stvaranje "srpskog svijeta" i objedinjavanje svih Srba
Zadatak ove generacije političara jeste stvaranje "srpskog svijeta" i da objedini Srbe gdje god budu živjeli, jer narod koji ima iskustvo jasenovačkog genocida i "oluje" i "martovskog pogroma" nema pravo da svoju sudbinu preda drugima u ruke – kazao je to Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Srbije na skupu obilježavanja 13. godišnjice Pokreta socijalista, kojem je prisustvovao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.
18.07.2021. u 19:51
get url
text

- Da bi "srpski svijet" nastao, Srbija mora da bude ekonomski uspješna i dobro vođena i da ima vojsku da sačuva Srbiju i Srbe gdje god oni živjeli i zato moramo učiniti sve da se politika Aleksandra Vučića nastavi, jer je samo to garancija opstanka našeg naroda - poručio je Vulin i pozvao Vučića da se kandiduje ponovo za predsjednika Srbije, prenosti rtv.rs.

- Obraćam vam se kao prijatelj i koalicioni partner, saborac i čovjek iz politike - preuzmite odgovornost i kandidujte se za predsjednika Srbije. Drugima ne vjerujemo i nećemo im vjerovati. Nema vremena gospodine predsjedniče da neko drugi postane predsjednik svih građana Srbije i predsjednik svih Srba. Niko drugi, ne odustajte - kazao je Vulin obraćajući se Vučiću.

Vulin je dodao da razumije da Vučić može da bude povrijeđen i da boli, kako je rekao, kada izdaju oni koje je politički stvorio u SNS i koliko može da bude teško da ljudi koji su oko njega nisu iskreno vjerovali u ono što radi.

- Razmišljali su više o slikama nego o skupovima kao što je ovaj... Gospodine predsjedniče ili ćete preuzeti ulogu koju ste izborili i koju vam je namijenio srpski narod gdje god da živi ili će san o ujedinjenju biti odložen za neka buduća pokolenja - naglasio je Vulin.

Vulin je poručio da je davno bilo kada je dva puta srpski narod pravio tuđe države i svaki put u njih ulazio bez jasnog vođe i političke organizacije koja će Srbe objediniti i usmjeriti.

- Nemojte da u ovoj generaciji dozvolimo da se to više ikada ponovi. Okupili ste nas jednom, okupite nas ponovo i Srbe gdje god da žive i da već jednom ispunimo san i da generacija Srba od Karađorđa na ovamo bude jedno, da budemo jedno kao što smo zaslužili da budemo. Predsjedniče odgovornost je na vama - poručio je Vulin.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.