open-navfaktor-logo
search
Baraž za EURO
Za Sjevernu Irsku otvorene tri tribine, ovo je maksimalan broj navijača koji može na Grbavicu
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine utakmicu baraža za EURO koja je zakazana za 8. oktobar na Grbavici odigrat će pred ograničenim brojem gledalaca.
02.10.2020. u 12:26
get url
text

Nakon što je Izvršni odbor Evropske fudbalske federacije (UEFA) u četvrtak donio odluku o djelimičnom povratku gledalaca na stadione, u kontekstu sprovođenja ove odluke, rukovodstvo/Fudbalskog saveza BiH danas se sastalo sa predstavnicima Federalnog ministarstva zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Iz FSBiH navode da su na sastanku održanom na stadionu Grbavica u Sarajevu, precizirani detalji oko povratka gledalaca na utakmice koje reprezentacija BiH igra 8. oktobra sa Sjevernom Irskom u polufinalu baraža za plasman na EURO 2020, te protiv Holandije 11. oktobra u Ligi nacija.

VEZANI TEKST - Čerkez za Faktor: Baraž za EURO pred navijačima

Zaključeno je da se omogući djelimično prisustvo gledalaca na ovim utakmicama uz striktno poštovanje "UEFA-inih minimalnih zdravstvenih i higijenskih uvjeta za povratak gledalaca", te uz obaveznu primjenu zdravstvenih i sigurnosnih mjera koje zahtijevaju lokalne vlasti.

Ukupan broj dostupnih ulaznica neće biti veći 2.000, otvorene će biti tri tribine, a informacija o distribuciji ulaznica bit će naknadno objavljena, istakli su iz FSBiH. Duel BiH sa Sjevernom Irskom igrat će se na stadionu Grbavica, a protiv Holandije na zeničkom Bilinom polju.

Pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez govorio je na današnjoj press konferenciji Kriznog štaba FBiH i o predstojećoj utakmici na Grbavici.

- Dali smo saglasnost da se može odigrati ekperimentalna utakmica na kojoj će biti gledaoci. Danas smo obišli stadion. Bit će 1.800 do 2.000 gledalaca, manje nego što je i sama UEFA predložila. Pratit ćemo rezultate šta nam je donio meč s epidemiološke strane. Svi na stadionu morat će ostaviti svoje podatke. Ukolko bude pozitivno, vidjet ćemo za Premijer ligu i druge utakmice, s kapacitetom od 10 do 15 posto - rekao je Čerkez.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.