Milinović koji je bio i šef kabineta Željke Cvijanović kada je ona bila premijerka, tako će postati direktor državne agencije koja je više puta kažnjavala RTRS kojim je on rukovodio i to zbog brutalne povrede propisa, vrijeđanja žrtava genocida, žrtava tuzlanske Kapije te po brojnim drugim osnovama. 

Mirjana Marinković-Lepić, zastupnica Naše stranke u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, u maju je komentirala prijedlog Milinovića za direktora RAK-a, pa je tako navela: Da bi neko bio imenovan na poziciju direktora RAK-a, jedan od uvjeta je da ima "potvrđene rukovodne sposobnosti".

Marinković-Lepić je dodala da, sudeći prema njegovom rukovođenju RTRS-om, on to nema.

- Imenovani je obavljao funkciju direktora Javnog RTV servisa Republike Srpske i u razdoblju od 2014. do 2020. godine, tj. za vrijeme mandata aktuelnog saziva Vijeća Agencije izrečeno je 19 izvršnih mjera protiv RTRS-a kojom je u navedenom periodu rukovodio Milinović. Ukupni iznos izrečenih novčanih kazni iznosi 246.600 KM. Mjera od 29.8.2017. godine obuhvatila je i kaznu protiv Draška Milinovića lično, kao odgovornog lica, u iznosu od 15.000 KM, zbog neprovođenja odluka Agencije i kršenja zakona i pravila Agencije - navela je.