Zahovič: Nećemo dozvoliti da se u susretu sa Zrinjskim dogodi iznenađenje

Objavljeno: 19.06.17 u 15:00

Težak žrijeb, mada nas za Zrinjski iz Mostara vežu lijepe uspomene kada smo igrali u Evropi 2014. godine i kada smo prošli dalje (0:0, 2:0, op.a.), rekao je za Anadoliju Zlatko Zahovič, sportski direktor NK Maribor, protivnika Zrinjskog u ovosezonskom drugom pretkolu UEFA Lige prvaka.

Zlatko Zahovič
Zlatko Zahovič

- Predstavnici naše bivše zajedničke države uvijek imaju u svojim redovima velike igrače. Imamo lijepe uspomene od prije tri godine i radujemo se susretu sa našim sportskim prijateljima iz Bosne i Hercegovine - istakao je Zahovič, dodavši:

- Godine 2014. Zrinjski se protiv nas pokazao baš kao džentlmenski klub i odlično smo primljeni u Mostaru. Njihovi navijači uvijek naprave odličnu atmosferu, što obećava da će biti super utakmica u Mostaru. Poštujemo ih, ali na terenu će biti nešto drugo. Temeljito ćemo se pripremiti za utakmicu i Maribor neće dozvoliti da se u susretu sa Zrinjskim dogodi iznenađenje.

Prva utakmica drugog pretkola UEFA Lige prvaka između Zrinjskog i Maribora igrat će se u Mostaru 11. ili 12. jula, dok je revanš u Sloveniji sedam dana kasnije.