Zaigrala fudbal u 49. godini: Rizikovala i život, ali ispunila san (FOTO/VIDEO)

Objavljeno: 10.03.17 u 17:53

Kada nešto volite, onda ćete to i ostvariti. Da san može postati java dokazuje i primjer Azize Ay iz Turske čiji je život - fudbal.

Zbog vrlo rigoroznih porodičnih pravila ona nije mogla igrati fudbal u mladosti i morala je čekati sve do 49 godine kako bi ostvarila svoj veliki san. Azizin otac bivši je niželigaški fudbaler od kojeg je poprimila ljubav za tim sportom.

- Nisam mogla biti fudbalerka, a nisam se htjela ni udati. Udala sam se tek sa 40 godina jer sam htjela postati glavna u selu - rekla je Azize za turske medije.

Čelnici lokalnog kluba Dijarbakir odlučili su joj ponuditi priliku da zaigra u 49. godini života.

- Odrasla sam u selu i trčim za loptom od svoje šeste godine. Uvijek sam se igrala s loptom i jednom sam htjela otići na teren, ali roditelji mi nisu to dali. Danas sam jako sretna, iako imam 49 godina, osjećam se kao da imam 17 - kazala je Azize, dodavši:

- Svaki dan sam nosila dres i išla van, ali nisam smjela igrati fudbal s muškarcima. Često bih uzela konja i lutala sama, s loptom pod rukom. Jednom sam čak spremila stvari i krenula u klub. Roditelji su rekli da znaju adresu, da će me naći i ubiti ukoliko to uradim! Rekla sam im da me ukopaju ispod korner zastavice.

Inače, Azize Ay je strastvena navijačica Fenerbahčea i nedavno je dobila na poklon opremu ovog istanbulskog velikana.