navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Romantika

Zaljubljeni tinejdžer provalio u zatvor u Njemačkoj kako bi vidio bivšu djevojku

Nije poznato je li njegov pohod bio uspješan, odnosno je li ponovno pridobio srce svoje bivše djevojke

Objavljeno: 25.10.2019. u 14:26
get url
text

Romantični njemački tinejdžer nadmašio je Shakespeareovog Romea tako što se jučer popeo preko zatvorskog zida visokog četiri metra i došao do prozora s rešetkama iza kojeg se nalazila djevojka u koju je zaljubljen.

Osamnaestogodišnjak je kasnije odbio sići sa zida te su po njega s ljestvama morali doći vatrogasci. Njemački mediji izvještavaju da je njegova bivša djevojka (18) zapravo prekinula s njim nešto prije nego što je on provalio na područje zatvora, piše BBC.

Bio je napola go, vjerovatno kako bi lakše izbjegao zapetljavanje u bodljikavu žicu, a čekaju ga optužbe za krivično djelo neovlaštenog ulaska na zemljište zatvora.

Glasnogovornica zatvora za mlade u Vechti u Donjoj Saksoniji rekla je da je mladić provalio u zabranjeno područje jer je htio nagovoriti svoju bivšu djevojku da promijeni mišljenje i da nastavi biti s njim u vezi. Uspio je doći do njenog prozora na prvom spratu.

Prvo se popeo na uličnu svjetiljku, a zatim na zid, tako da su sada vlasti bodljikavom žicom omotale i uličnu rasvjetu oko područja zatvora.

Nije jasno zašto mladić jednostavno nije došao u posjetu svojoj bivšoj djevojci. Policija za sada nije saopćila pojedinosti o mladiću ili o prijestupnici koju je pokušavao vidjeti. Također, nije poznato je li njegov pohod bio uspješan, odnosno je li ponovno pridobio srce svoje bivše djevojke.