Zaplijenjeno više od tone skanka vrijednog četiri miliona eura

Objavljeno: 20.03.17 u 12:31

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je policija noćas zaplijenila više od tone skanka, čija se vrijednost procjenjuje na oko četiri miliona eura i uhapsila šest osoba.

Uhapšeno šest osoba FOTO: ARHIV
Uhapšeno šest osoba FOTO: ARHIV

Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela i neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, precizirano je u saopćenju MUP-a.

Postoje osnovi sumnje da je D. G. organizovao kriminalnu grupu koja se u dužem vremenskom periodu bavila nabavkom, transportom i prodajom veće količine skanka sa teritorije Kosova, radi dalje distribucije na teritoriji centralne Srbije i zemalja Evropske unije.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, biti privedeni nadležnom tužilaštvu. Inače, riječ je o rekordnoj zaplijeni u jednoj akciji, ne samo u Srbiji, već i u regionu.

Ozbiljnim i napornim radom pripadnika Uprave kriminalističke policije, narkotici su zaplijenjeni u rejonu između Novog Sada i Bačke Palanke, gdje je i uhapšena kriminalna skupina koja je prevozila tu drogu, rekao je Stefanović.

Ministar je precizirao da je više od 1.000 kilograma droge pronađeno u šupljinama i hangarima vozila i istaknuo da je ovo jedna od najvećih zapljena svih vremana i najveća pojedinačna zapljena narkotika u regionu, prenosi Tanjug.

Droga je, inače pronađena prilikom pretresa cisterne, koja se nalazila u magacinskom prostoru u mjestu Obrovac nedaleko od Bačke Palanke, u posebno izrađenim bunkerima, gdje je radi daljeg transporta trebalo da bude pretovarena u drugo teretno motorno vozilo.