open-navfaktor-logo
search
Kapiten Zmajeva
Zašto će Džeko biti posebno motivisan u sutrašnjem meču protiv Parme?
Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko oporavio se od povrede zbog koje je propustio posljednja tri susreta Serie A.
13.03.2021. u 21:15
get url
text

Iako je bio u kadru u prvoj utakmici osmine finala Evropske lige protiv Shakhatara, Paulo Fonseca očito nije želio rizikovati i uvoditi ga u igru, pa je priliku nakon povrede Henrikha Mkhitaryana dobio španski napadač Borja Mayoral.

Portugalski trener je na press konferenciji koja je održana dana kazao kako će Džeko i Mayoral konkurisati za sutrašnje gostovanje kod Parme, no trener Rome nije želio otkriti kome od njih dvojice će povjeriti ulogu startera.

Jasno je da će Dijamant biti posebno motivisan za ovaj susret, s obzirom na to da je neko vrijeme odustvovao sa terena, no još jedna druga stvar će biti dodatna motivacija za najboljeg bh. napadač.

Naime, treći najbolji strijelac u historiji kluba sa Olimpica, otkako je stigao u italijansku Serie A, pogađao je najmanje jednom mrežu svih timova protiv kojih je igrao. Jedini klub, prema podacima portala Transfermarkta, kojem Džeko nije uspio postići gol je sutrašnji protivnik njegove Rome.

Utakmica Parma - Roma počinje u 15 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.