open-navfaktor-logo
search
Sukob u Milanu
Zašto je Ibrahimović rekao Lukakuu da pravi vudu s*anja i zbog čega je Belgijanac poludio?
Derby della Madonnina, sudar Intera i Milana u Kupu Italije, obilježio je obračun dvojice napadača - Zlatana Ibrahimovića i Romelua Lukakua.
27.01.2021. u 12:03
get url
text

Šveđanin i Belgijanac žestoko su se verbalno obračunali na centru i malo je nedostajalo da dođe do fizičkog sukoba.

S obzirom na to da se utakmice igraju pred praznim tribinama i da se tokom TV prijenosa uglavnom čuje komunikacija igrača s terena, cijeli svijet je mogao svjedočiti ne baš prijatnom razgovoru Ibrahimovića i Lukakua.

- Hajde, idemo vani - poručio je centarfor Intera Ibrahimoviću, a ovaj mu je odgovorio:

- Magarče, nazovi mamu i radite ona vaša vudu s*anja - odgovorio mu je Ibra.

VEZANI TEKST - Žestoko u finišu prvog poluvremena: Lukaku podivljao nakon dobacivanja Ibrahimovića

Potom je Lukaku psovao Ibrahimoviću, spominjao majku i suprugu. Kada su krenuli prema tunelu, igrači su jedva zadržavali Belgijanca da ne krene za Ibrahimovićem...

Sukob između njih dvojice povezan je s vremenom dok su zajedno igrali u Engleskoj. Zašto je Ibrahimović izgovorio spomenuo Lukakuu "vudu s*anja?

Lukaku je porijeklom iz Konga, a Šveđanin mu se rugao za praznovjerje tipično za Afriku. Ibrahimović se pri tome referirao na poznatu epizodu s Lukakuom iz januara 2018. godine.

Tada je vlasnik Evertona Farhad Moshiri otkrio da je Lukaku odbio nastavak saradnje i otišao u Chelsea jer je dobio "vudu poruku".

Lukaku je takve navode oštro demantovao, kazavši da je on kršćanin i da nema veze s vuduom i da će ga tužiti. Od vlasnika Evertona zatraženo je i izvinjenje, koje nikada nije stiglo. Na kraju nije otišao ni u Chelsea, već na Old Trafford i obukao dres Manchester Uniteda.

Inter je u ovom meču pobijedio 2:1 poslije produžetaka i preokreta, a Zlatan Ibrahimović, strijelac jedinog gola za Milan, dobio je crveni karton u 58. minuti.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.