navbar

COOLSTYLE

faktor
search
search
search
Poznati otkrivaju

Zastupnica Vildana Bešlija o modi: Izradom nakita oslobađam se od umora i stresa

Ovaj hobi izvanredan je način kvalitetnog provođenja vremena sa samom sobom i naravno, kćerkom. Neopisiv je osjećaj kada zajedno dizajniramo i izradimo nešto novo, kaže zastupnica "Naše stranke" u Skupštini Kantona Sarajevo 

Objavljeno: 13.05.2019. u 20:53
get url
text

Vildana Bešlija, po struci diplomirana ekonomistica iz oblasti bankarstva i osiguranja, poziciju rukovoditeljice marketinga i komunikacija jedne domaće banke, zamijenila je aktivnim angažmanom u politici.

Danas zastupnica "Naše stranke" u Skupštini Kantona Sarajevo, prije ovoga imala je šestogodišnji mandat u Općinskom vijeću Novo Sarajevo, kojeg je, kako nam se pohvalila, završila kao najaktivnija vijećnica.

Godine 2015. nagrađena je kao najbolja politička blogerka, u okviru konkursa web portala Buka i programa "Promocija žena u politici", koji podržava britanska fondacija "Westminster Foundation for Democracy."

Kada nije u skupšinskoj sali Vildana, kaže, vodi običan život kao i svaka druga ovdašnja žena, majka, supruga, prijateljica...

{$galerijaFotografija}

U nastavku za Faktor, između ostalog, otkrila je koliko često odlazi u shopping i koliko novca obično potroši, na šta je posebno slaba, šta nikada ne bi odjenula, ko je prema njoj ikona stila u našoj zemlji i regiji.

Koliko često idete u shopping i koliko u prosjeku potrošite novaca?

- Ne volim se dovesti u situaciju da idem u shopping jer mi nešto nedostaje, pošto to često može biti u samom jeku sezone kada su cijene najviše. U tom smislu ne idem tako često namjenski u kupovinu i zaista su rijetke situacije kada namjenski shoppingujem. Ono što najviše volim je kupiti nešto usput (ali ne ishitreno) kada mi se dopadne, naravno ukoliko je cijena razumna. Ali, ono što je specifično za mene jeste da lako kombiniram ono što imam, tako da, česti shoppinzi nisu moja potreba.

Ko Vam je vjerni pratilac u kupovini?

- Najviše volim da kupujem sama, a ako je neko sa mnom onda je to kćerka Elvedina.

Da li kupovine obavljate planski, ili to činite ishitreno i shodno trenutnom raspoloženju?

- Planski kupujem na sniženjima. Raduje me kada nešto što mi se dopada ili što mi se nekada dopalo kupim po nižoj cijeni, jer ne volim biti rasipna, a opet sebe volim obradovati nečim lijepim. Može se reći da kupovinu obavljam planski, jako rijetko ishitreno, skoro nikada.

Šta ste posljednje kupili sebi?

- Bila je to krema za lice.

Koji je najvrijedniji komad nakita koji posjedujete?

- "Dstone" nakit od poludragog kamenja koji kćerka i ja pravimo. Tako se oslobađam od svakodnevnog stresa, gužve i umora, a vjerovatno su mnogi i primijetili da na sebi uvijek imam nešto od DS nakita. Po prirodi sam kreativna, a s obzirom da sam prethodnih godina više u politici nego u profesionalnoj sferi marketinga i komunikacija, ovaj hobi je izvanredan način kvalitetnog provođenja vremena sa samom sobom i naravno, kćerkom. Neopisiv je osjećaj kada zajedno dizajniramo i izradimo nešto novo. Upravo zbog toga svaki naš komad nakita smatram najvrijednijim.

Koja su Vam tri omiljena komada garderobe, koja češće nosite od ostalih?

- Najomiljenije su mi široke hlače, jer se u njima osjećam komotno, a prilagodljive su za različite prilike. Potom su to košulje i neizostavna crna majica.

Šta je, prema Vašem mišljenju, neophodno imati za dobar stil (koje komade odjeće)?

- Najvažnije je imati neki svoj pečat i osjećati se dobro u vlastitoj koži. Novac je najmanje važan. Sjećam se da su neki komadi, koje sam kupila po veoma niskoj cijeni, više puta perfektno upotpunili moj outfit. I naravno, manje je uvijek više. Klasična, jednostavna crna i bijela majica ili košulja, adekvatne cipele i komad nakita, koji možemo nositi uz sve, a sve imamo neku takvu narukvicu, naušnice, ogrlicu.

Kada ste se "najgluplje" obukli i šta je to što ste tada odjenuli?

- Uvijek sam voljela pletene, debele džempere. I imala sam "pokušaja" sa njima, ali definitivno se najneudobnije osjećam kada nosim nešto takvo, a vjerovatno su to mnogi i primijetili.

U kojoj odjevnoj kombinaciji ste zasjali i dobili najviše komplimenata do sada?

- To je zasigurno "Random Concept Store" plava haljina i oker kaput koji mi je prije nekoliko godina sašila moja šnajderica Jozefina.

Kada biste morali iskombinirati četiri različite boje da se odjenete, koje biste odabrali, a da ne ispadnete šareni?

- Teget plava, crna, bijela ili boja vanilije i crvena.

Ko je, prema Vašem mišljenu, ikona stila u našoj regiji, uključujući i BiH?

- Iskreno, nisam neko ko prati i slijedi modne trendove, i u tom smislu nemam “modne uzore”, ali osoba koja me uvijek oduševi svojom jednostavnošću je Amira Medunjanin.

Kako biste u dvije riječi opisali svoj stil?

- Sofisticiran i jednostavan.

Imate li neki fetiš kada su odjeća, obuća, te aksesoari u pitanju?

- To su zasigurno diskretni, ali opet primijetni detalji na cipelama.

Najviše novaca ste izdvojili za kupovinu kojeg komada garderobe?

- Definitivno su to cipele.

Između putovanja na neku egzotičnu destinaciju i odjevne kombinacije i torbe iz najnovije Chanel kolekcije, šta biste izabrali?

- Putovanje, naravno.

U kombiniranju odjeće, šta je prema Vama nespojivo, šta ne biste nikada nosili?

- Nikada ne bih obukla nešto što nije primjereno mojoj građi, godinama i prilici. Nikada ne bih obukla nešto samo zato što je to u modi..., primjera radi, čupavu "teddy bear" jaknu.

Vildana Bešlija13.05.2019.
1 od 8
left-arrowright-arrow