Završene akcije pomoći malenoj Bišćanki: Prikupljen novac za liječenje Dalal Omerović

objavljeno: 13.01.2018. u 13:25

Prikupljen je novac za liječenje malene Dalal Omerović iz Bihaća koja je oboljela od najtežeg oblika leukemije, čime su završene sve akcije za pomoć malenoj djevojčici.  

Ova informacija još jučer je postavljena na Facebook stranici "Za Dalal", uz veliko hvala svima onima koji su, na bilo koji način, učestvovali u akcijama pomoći. 

- Hvala svima koji se brinu za Dalal. Hvala što šaljete pozitivnu energiju i nadu. Hvala što je Dalal u svim Vašim dovama i molitvama. Dalal je lavica i lavovski će podnijeti sve što je čeka, uz vašu pomoć Dalal je dobila priliku da se liječi. Dali ste joj priliku za život. Dali ste joj priliku da odraste i ako Bog da živi život punim plućima. Na svemu što ste Vi uradili nemamo dovoljno riječi s kojima bismo se zahvalili. Još jednom NAJVEĆE HVALA - stoji iuzmeđu ostalog u poruci.

Dalal je trenutno smještena na Kliniku u Esenu, gdje čeka početak trećeg ciklusa hemoterapije.

- Po završetku hemoterapija slijedi ponovno kompletno testiranje te transplatacija koštane srži koja košta 150.000 eura. Ukoliko bude bilo potrebe za dodatnih finansijskim sredstvima, porodica i prijatelji će organizovati nove humanitarne akcije, a sigurni smo da ćete nas svi Vi, kao i do sada, podržati – stoji na Facebook stranici.