open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Završena polusezona: Željo slavio na Grbavici, remi na Tušnju
Utakmicama na Grbavici i Tušnju okončan je jesenji dio sezone u fudbalskoj Premijer ligi BiH.
05.12.2021. u 16:50
get url
text

Željezničar je nakon pet godina pred domaćim navijačima savladao Široki Brijeg (1:0), dok su Tuzla City i Radnik remizirali (2:2).  

Na Grbavici smo gledali sjajno prvo poluvrijeme, uprkos izuzetno teškim uvjetima za igru zbog kiše koja je tokom dana padala i dobrano natopila teren.

Nakon početnog ispitivanja snaga sve je počelo "prštati" od sredine prvog dijela. Subašić je izborio penal, a sa bijele tačke neprecizan je bio Ermin Zec, koji je promašio cijeli gol.

Već u narednom napadu golman Miškić zaustavlja udarac Mujezinovića. Potom je Zec bio u situaciji jedan na jedan sa golmanom Širkog, zaobišao ga je, ali je pao i tražio novi penal. Sudija Sivac samo je odmahnuo rukom. 

Promašaje Plavih gosti su mogli kazniti u 27. minuti kada je Vukoje iz izgledne pozicije šutirao pored gola.

{$galerijaFotografija}

Nakon pola sata igre nova šansa za Želju, Mekić je šutirao, a Miškić uz pomoć stative spašava svoj gol. Potom je zaustavio i šut Mujezinovića, a onda je u narednom napadu kapitulirao.

Strijelac je bio Subašić koji je šutirao s vrha šesnaesterca i uhvatio Miškića na krivoj nozi. 

Nakon sat igre gosti su mogli do izjednačenja, ali u dva navrata nisu uspjeli uputiti udarac u okvir gola. Desetak minuta kasnije Drina je nakon kornera sjajno šutirao, ali se na gol-liniji ispriječio Brekalo. Četiri minute kasnije Mekić je sa pet metara šutrao pored gola.  

Zanimljivo je bilo i u drugom meču na Tušnju. 

Radnik je poveo u 21. minuti kada je Blagojević realizovao jedanaesterac kojeg je izborio Pantelić u duelu sa Morrisom. Ipak, domaći su u 35. minuti preko Krpića stigli do izjednačenja.

U 63. minuti Krpić je realizovao jedanaesterac za preokret i vodstvo Tuzla Cityja. Ipak, tu nije bio kraj, jer je za konačnih 2:2 pogodio Šarić u sudijskoj nadoknadi. 

Rezultati 19. kola

Zrinjski - Leotar 6:2
Sarajevo - Velež 0:2
Posušje - Rudar 0:0
Borac - Sloboda 3:1
Željezničar - Široki Brijeg 1:0
Tuzla City - Radnik 2:2

FK Željezničar, NK Široki Brijeg, 05.12.2021
1 od 26
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.