open-navfaktor-logo
search
Tramvaji ne voze
Završili za godinu: Ovako izgleda najčešće fotografisanih sto metara pruge u historiji
Punu godinu u Sarajevu je van funkcije žila kucavica javnog gradskog prijevoza - tramvajska pruga. 
15.09.2022. u 13:45
get url
text

Tramvaji od Čengić Vile do Ilidže ne saobraćaju, rekonstrukcija pruge traje godinu i još nije ni približno završena.

Adnan Šteta, ministar saobraćaja u Kantonu Sarajevo, obećavao je i sam sebi postavljao rokove koje je sve do jednog "probio". Dio pruge od Ilidže do Čengić Vile trebao je biti završen do kraja augusta, prije početka školske godine. Međutim, pruga nije završena i neće biti zadugo.

No stotinjak metara koji su završeni u ovih godinu dana u međuvremenu su postali vjerovatno najčešće fotografisana pruga u historiji i predizborni plakat, spot, program..., cijele sarajevske vladajuće koalicije "Trojke". Tako se pruga koje zapravo još nema reklamira na tramvajima, ali i na društvenim mrežama. Od premijera Edina Forte do zastupnika Aljoše Čampare te stranačkih aktivista, svi su objavili istu fotografiju onih stotinjak metara koji su završeni u godinu dana.

 

Jučer je Šteta, ministar koji nije upio završiti rekonstrukciju pruge u zadanom roku, a cijeli projekat je naslijedio od prošle Vlade KS na čelu sa Marijom Nenadićem, ministrom saobraćaja Adijem Kalemom, Farukom Kapidžićem, ministrom prostornog uređenja i zaštite okoliša, te drugima, ponovo objavio istu fotografiju.

Evo šta su im rekli građani. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.