Zbog uznemirenja javnosti: Tužilac traži pritvor za Almira Ejubovića

objavljeno: 11.07.2018. u 17:30

Tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, nakon ispitivanja osumnjičenog, uputio je prijedlog Kantonalnom sudu u Sarajevu da odredi jednomjesečni pritvor Almiru Ejuboviću (20), vozaču koji je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj su prošli petak poginule tri mlade djevojke iz Hadžića.

- Tužilac je zatražio određivanje pritvora zbog bojazni da bi njegovim puštanjem na slobodu došlo do uznemirenja javnosti - potvrdila nam je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilastva KS.

Ejubović se tereti za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa, koje je za posljedicu imalo smrt više osoba.

Strašna nesreća koja je odnijela tri mlada života dogodila se u prošli petak kasno popodne na autoputu A1 Sarajevo - Zenica, u mjestu Butile, kada je automobil "BMW X5", kojim je upravljao Ejubović, pri enormnoj brzini udario u zaštitnu metalnu ogradu i metalni stub pored ceste.

Usljed siline udara, na mjestu nesreće poginule su Nađa Neradin (16) i Ajla Ibrica (18), dok je Lejla Oruč (17) oko sat kasnije preminula u sarajevskom Kliničkom centru.

Njena sestra Ajla Oruč (17) zadobila je teške i za život opasne povrede, zbog kojih je zadržana na liječenju na Klinici za anesteziju i reanimaciju KCUS-a. Njeno zdravstveno stanje i dalje je izuzetno teško i pod stalnim je ljekarskim nadzorom.