open-navfaktor-logo
search
Predsjednik FSBiH
Zeljković se oglasio o utakmici Rusija - Bosna i Hercegovina
Informacija o odigravanju prijateljske utakmice između selekcija Bosne i Hercegovine  i Rusije izazvala je proteklih dana brojne reakcije.
12.09.2022. u 16:22
get url
text
get url
text

VEZANI TEKST - Da li su Vico Zeljković i Ivan Beus "izradili" Irfana Durića, ko je po Sarajevu tražio Fuada Čolpu?
 

Predsjednik FSBiH Vico Zeljković ističe da je u ovom trenutku najvažniji susret koji reprezentacija BiH igra protiv Crne Gore u okviru UEFA Lige Nacija 23. ovog mjeseca a nakon toga i onaj sa Rumunijom.

Članovi Komiteta za hitnost na čijem čelu je upravo Zeljković, svjesni da dolaze ključne utakmice Lige nacija, u petak su, donijeli skandaloznu odluku o putovanju u Rusiju, što je izazvalo burne reakcije u javnosti, ali i negodovanje među reprezentativcima. Brojni bh. fudbaleri najavili su kako ne planiraju igrati meč s Rusima.

- Članovi Izvršnog odbora, na čelu sa predsjednikom Zeljkovićem su na jednoj od ranijih sjednica jasno postavili cilj kad je u pitanju A reprezentacija: "To je pobjeda protiv selekcije Crne Gore kao prioritet i potvrda prvog mjesta u grupi, te plasman u A Ligu Nacija. Time bismo bili i u mnogo povoljnijoj poziciji na predstojećem žrijebu za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Podsjećanja radi, primarni cilj koji smo postavili bio je plasman reprezentacije na Euro 2024. kao i poboljšanje infrastrukturnih uslova na našim stadionima. Polako idemo ka ispunjavanju tih ciljeva. Dosadašnji rad članova Izvršnog odbora bio je jedinstven i namjeravamo da tako i ostane te ćemo na zahtjev člana IO Fuada Čolpe u oktobru mjesecu održati jednu tematsku sjednicu na kojoj ćemo razgovarati o ovoj utakmici - poručio je Zeljković, saopćeno je iz FSBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.