open-navfaktor-logo
search
Prijateljski mečevi
Željo bolji od Goražda, Sarajevo slavilo "minimalac" u Visokom, remi Veleža
Željezničar i Sarajevo danas su uspješno apsolvirali kontrolne mečeve u sklopu priprema za novu sezonu, dok je Velež remizirao sa GOŠK-om.
05.07.2020. u 20:20
get url
text

Fudbaleri Željezničara upisali su i drugu pobjedu na pripremama za novu sezonu, a na Grbavici su danas savladali Goražde rezultatom 4:0.

Željezničar je u prvom poluvremenu nastupio u sastavu: Erić, Blažević, Kosorić, Sadiković, Šehić, Subašić, Alispahić, Bojo, Mujezinović, Juričić, Lendrić.

-

-


Plavi su poveli golom novajlije Jurčića u devetoj minuti susreta, da bi pola sata kasnije Lendrić udvostručio prednost. Do kraja prvog dijela rođeni Splićanin je još jednom zatresao mrežu gostiju iz Goražda.

{$galerijaFotografija}

Drugo poluvrijeme Plavi su počeli u sastavu Fejzić, Stevanović, Miletić, Beća, Stanić, Jamak, Osmanković, Gasal, Bekrić, a zaigrali su i Anes Mrkulić i Salko Nargalić koji su na probnom radu.

Najljepši gol na utakmici odigranoj na glavnom terenu stadiona Grbavica postigao je Srđan Stanić u 63. minuti utakmice. Sjanim udarcem sa nekih 25 metara Stanić je matirao golmana Goražda, što se ispostavilo kao konačan rezultat.

{$galerijaFotografija}

Aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine, fudbaleri Sarajeva, danas su odigrali svoj prvi kontrolni meč u sklopu priprema za novu sezonu. Sarajevo je do pobjede u Visokom stiglo golom Benjamina Tatara iz 23. minuti susreta. 

U isto vrijeme kada su počeli susreti na Grbavici i Visokom, startao je i prijateljski meč u Gabeli između GOŠK i Veleža. Duel dva hercegovačka tima okončan je bez pobjednika, a rezultat je na kraju susreta glasio 1:1. Rođeni su poveli u 11. minuti golom Pršeša, da bi GOŠK do izjednačenja stigao u 86. minuti golom Radića.

20200705_184200.jpg
1 od 15
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.