open-navfaktor-logo
search
"Operacija" Zrinjski
Željo trenirao pod komandom novog trenera Bašića
Nermin Bašić danas je predstavljen kao novi šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Željezničar, a Plavi su pod njegovom komandom obavili i prvi trening.
12.04.2023. u 15:59
get url
text

Bašić je naslijedio stručni štab od Edisa Mulalića, tako da će mu prvi saradnici biti Haris Alihodžić i Jadranko Bogičević, za golmane će biti zadužen Kenan Hasagić, a za fizičku spremu Adnan Behulović.

Željezničar se priprema za utakmicu protiv Zrinjskog. Bašić će protiv aktuelnog bh. prvaka u Čitluku imati zvanični debi.

- Pratio sam Premijer ligu BiH puno, to je liga koja je iznjedrila mene i mnoge nas i puno sam s trenerima bio u kontaktu. Znam sve, ljudi koji će sa mnom raditi, oko mene, vrhunski su videoanalitičari, statističari. Dat ćemo maksimum u ovih mjesec i po da znamo sve o svakome, a da svoje nedostatke sakrijemo. Cilj je da vratimo potencijal ovoj ekipi, osmijeh na lice, igračima i da igraju fudbal zato što ga vole i želim da navijačima vratim vjeru u Želju i vjeru da Željo može, te da igramo dobar fudbal i postignemo gol više nego protivnik - naglasio je Bašić.

{$galerijaFotografija}

Novog trenera Želje čeka i težak raspored. Plavi u petak igraju sa Zrinjskim, zatim sredinom naredne sedmice revanš polufinala Kupa BiH s Veležom na Grbavici, potom sa Širokim i Borcem u Premijer ligi BiH pa Igman do kraja aprila.

Željo je peti na tabeli sa 39 bodova na kontu.

0J4A9452.JPG
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.