Žena koja je Donaldu Trumpu pokazala srednji prst dobila otkaz

objavljeno: 06.11.2017. u 19:14

Juli Briskman, sada već bivša uposlenica firme Akina LLC, zbog pokazivanja srednjeg prsta koloni vozila u kojoj se nalazio i američki predsjednik Donald Trump, ostala je bez posla.

Nedavno se na društvenim mrežama pojavila fotografija žene koja, dok vozi bicikl, pokazuje srednji prst predsjedničkoj koloni vozila. Za kratko vrijeme fotografija je postala viralna.

Na proslavi Noći vještica u firmi u kojoj je radila, Juli Briskman se "pohvalila" svom šefu da se ona zapravo nalazi na "popularnoj" fotografiji.

Opisala je da se sve dogodilo tokom njene redovne jutarnje vožnje bicikom u trenutku kada je pored nje prolazila kolona vozila u kojoj se nalazio i američki predsjednik Trump.

Nakon ovog njenog priznanja, šef ju je pozvao u kancelariju i uručio joj otkaz. Prilikom uručenja otkaza šef u firmi Akina LLC, koja radi i sa američkom vladom, pozvao se na ugovor kojeg je Briskman potpisala.

- Aktivnosti na društvenim mrežama koje imaju diskriminatorni, vulgaran, zlonamjeran ili prijeteći sadržaj, koje se smatraju lažnim, koje stvaraju neprijateljsko radno okruženje ili imaju sličan neprihvatljiv sadržaj, neće biti tolerirane i bit će podvrgnute disciplinskim mjerama, koje uključuju i otpuštanje sa posla - odredba je iz ugovora na koju su se pozvali u spomenutoj firmi prilikom uručenja otkaza.

Briskman je pokušala objasniti da je ona u trenutku kada pokazuje srednji prst fotografisana s leđa i da ju je zbog toga nemoguće identifikovati, da nigdje na svojoj odjeći nema bilo kakvo obilježje firme za koju radi, da na svojim profilima na društvenim mrežama nigdje nije navela gdje je uposlena, te da se njen čin ni na koji način ne može dovesti u vezu sa kompanijom. Međutim, to joj ništa nije vrijedilo, a obezbjeđenje firme ju je izvelo iz zgrade zajedno sa njenim ličnim stvarima koje je ponijela sa sobom.