Utorak, 27.02.2024.
h

Žene mogu srušiti mnoge barijere: Poduzetnice iz BiH uspostavile saradnju sa kolegicama iz Turske

Delegacija Regionalne Asocijacije Poduzetnica - Poslovna Žena u organizaciji Fondacije BIGMEV, boravila je u zvaničnoj posjeti Republici Turskoj. Na sastancima u Inegolu, Bursi i Istanbulu, razgovaralo se o mogućnostima i  jačanju saradnje poduzetnica i poslovnih žena ovih dviju prijateljskih zemalja.

Uspostavljene su važne poslovne veze tokom B2B susreta u privrednoj komori Bursa, koje je predvodila predsjednica odbora žena privredne komore, g-đa Nurdžan Ozdemir. Članice Regionalne Asocijacije Poduzetnica - Poslovna Žena , sastale su se i sa predsjednikom Privredne komore u Inegolu, a posjetu firmama u ovom gradu predvodila je predsjednica odjela za žene poduzetnice privredne komore İnegol, Mufide Karaduman.

- Toplina i želja za saradnjom sa bh. uspješnim poslovnim ženama, pozitivni i vrlo uspješni primjeri koliko žena može napraviti kao poduzetnica, potvrda su da je ovo početak jedne dugoročne saradnje – izjavila je predsjednica RAP - Poslovna Žena , Dženita Zirdum, naglašavajući da se uvjerila da Bursa s pravom nosi epitet centra turske ekonomije.

- Pored B2B susreta, upoznavanja poslovanja kompanija, stjecanja novih poslovnih prilka, susreta, umrežavanja, upriličena je i posjeta Počasnom Konzulatu BiH, gdje je potpisivanje Memoranduma o saradnji sa fondacijom BIGMEV , značio da se ova priča tek otvorila  i  da će itekako da traje -  istakla je Adisa Tufo, članica Predsjedništva RAP Poslovna Žena i direktorica kompanije ČIP SISTEMI d.o.o.

Članica Predsjedništva RAP - Poslovna Žena i direktorica business portala Akta.ba, Azra Atagić Ćatović, kazala je kako "Žene mogu zajedničkim djelovanjem srušiti mnoge barijere".

- Saradnja koja je uspostavljena vrlo brzo će rezultirati umrežavanjem i poslovnim povezivanjem žena ove dvije zemlje - ističe Atagić Ćatović.

Jasminka Pindžo, članica Predsjedništva RAP - Poslovna Žena i direktorica firme EKO TEH d.o.o. imala je niz uspješnih sastanaka sa firmama iz oblasti građevinskog sektora.

Boravak privrednica iz Bosne i Hercegovine u Republici Turskoj , generalno je ocjenjen kao veoma uspješan. Tokom sastanaka, upućeni  su pozivi privrednicama iz Turske za uzvratnu posjetu BiH .

 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na redakcija@faktor.ba.
Najnovije Najčitanije Na vrh