Zenica: Obilježena 25. godišnjica 303. viteške brigade i Željezarskog bataljona

Objavljeno: 18.05.17 u 12:56 Autor: B. M.

U organizaciji Odbora za obilježavanje značajnih datuma iz perioda 1992-1995. godina, danas je obilježena 25. godišnjica formiranja 303. viteške brigade i Željezarskog bataljona.

Svečanosti je prisustvovao veliki broj srednjoškolaca, te predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti, uz brojne stranačke i druge delegacije.
 
Brigada je bila sačinjena od različitih socijalnih slojeva društva od kojih je bilo 75 žena boraca, te je imala zapaženu ulogu u odbrani od agresije u našoj državi.
 
Borci i starješine 303. viteške brigade, ma kako sada živjeli, ponose se da su u najtežim danima Bosne i Herecegovine spriječili zločine nad civilima.
 
- Ne smijemo zaboraviti naše borce jer bez njih ne bi bilo ni Bosne i Hercegovine. Očuvajno dostojanstvo naših heroja, branilaca Bosne i Hercegovine, i ne dozvolimo da budu socijalni slučajevi. Ne zaboravimo našu prošlost, kako bismo imali svjetliju budućnost - kazao je Muhamed Begagić, komandant 303. viteške brigade.
 
Nakon završetka prigodnog progama i obraćanja u kompleksu Spomen-obilježja šehidima i poginulim borcima odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godine, brojne delegacije položile su cvijeće.