open-navfaktor-logo
search
Hladni radijatori
Zenica se smrzava, iz Gradskog vijeća najavljuju proteste pred ArcelorMittalom
Predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica Mirza Husetić razgovarao je jutros sa direktorom Javnog preduzeća Grijanje Vahdetom Drinom o problematici početka grijne sezone.
12.10.2021. u 12:01
get url
text

Tom prilikom Husetiću je prezentirano šta je preduzeće uradilo u sezoni pripreme grijne sezone, te su razgovarali o brojnim medijskim napisima o postojanju zabrana nadležnih kantonalnih i federalnih inspekcija, saopćeno je iz Gradske uprave.

Husetiću su prezentirani i ugovori sa Elektroprivredom BiH, te Kantonalnom inspekcijom o ispravnosti i mogućnosti upotrebe elektro-energetskih postrojenja u objektu stare Termoelektrane čime je JP Grijanje ispunilo sve uvjete koji su naloženi od tih organa.

Kako je istaknuto, Javno preduzeće Grijanje doseglo je jučer u 16 sati nivo napunjenosti sistema za koji je neophodno uključenje postrojenja u staroj Termoelektrani.

- O tome su obavijestili Kompaniju ArcelorMittal Zenica, a do jutros ta kompanija nije pokrenula bilo kakve aktivnosti niti odgovorila na zahtjev. Da su iz ArcelorMittala reagirali, prema našim uputama, stvorila bi se mogućnost da topli radijatori građanima budu već u srijedu navečer - kazao je nakon sastanka direktor Vahdet Drino.

Napomenuo je da građani Nemile na postrojenjima, kojima upravlja preduzeće kojim rukovodi, imaju nesmetanu isporuku toplotne energije još od jučer, kao i škola, policija i Dom zdravlja.

Nakon sastanka predsjedavajući Husetić bio je vidno razočaran ponašanjem direktora Nikhil Mehte prema preduzeću Grijanje, "koji nije želio da jučer održi sastanak sa delegacijom Gradske uprave Zenica kojem je trebao prisustvovati i predsjedavajući, a sve s ciljem prevazilaženja problema s grijanjem".  

- Ukoliko se kompanija ArcelorMittal i direktor Mehta nastave ponašati neodgovorno, pozvat ću građane da zajedno sa mnom protestuju ispred sjedišta te kompanije - poručio je predsjedavajući Husetić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.