open-navfaktor-logo
search
Kriza u Slobodi
Žižović ide u rat s nespremnim vojnicima
Mladen Žižović poslije poraza od Krupe (1:0) kazao je da nema posebnih zamjerki prema igračima Slobode.
19.04.2021. u 13:09
get url
text

- Dobro, treniraju, dobro rade, to je to što mi imamo u ovom momentu - rekao je Žižović na konferenciji za medije.

- Novopridošli igrači su igrači koji nisu prošli pripreme, nemaju klubove četiri-pet mjeseci i nemoguće je to dovesti u neki ritam. Pokušavamo da kroz utakmice podignu fizičku spremu i naprave konkurenciju - dodao je trener Slobode.

Dakle, trener Slobode svjesno rizikuje i s igračima koji nisu na sto posto svojih mogućnosti, vodi bitku za opstanak. A kako izgleda ta bitka, možda najbolje govori podatak da je Sloboda poražena od jednog konkurenta za opstanak bez ispaljenog metka, ali i kreirane šanse.

Od novajlija koji su "pojačali" Slobodu u reprezentativnoj pauzi starteri u Krupi bili su Nikola Leko, koji je zamijenjen u 46. minuti, što dovoljno govori o njegovom nastupu, kao i stoper Nemanja Ilić. S klupe je šansu dobio Bojan Đorđić.

Jedan novopridošli igrač (Josip Balić) nije konkurisao za utakmicu jer je kolo ranije protiv Tuzla Cityja u debitantskom nastupu dobio crveni karton.

Sloboda u sedam proljetnih utakmica ima šest poraza i pobjedu. Tuzlaci su iz mirne luke ušli u borbu za opstanak.

U narednom kolu Sloboda na Tušnju dočekuje Mladost i to bi mogla biti jedna od ključnih utakmica za TCrveno-crne u ovoj sezoni. Ukoliko Žižović i za vikend "u rat" uđe s nespremnim vojnicima, Slobodi se crno piše.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.